Gå videre til innhold
Hyundai 45. Foto: Hyundai
Hyundai 45. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai deler ny innsikt om elektriske 45

  • Hyundai har i dag sluppet en ny video med designdetaljer om elbilkonseptet 45.
  • Konseptbilen ble vist for første gang under IAA i 2019, og karakteriseres av harde linjer og skarpe vinkler, som skaper en diamantliknende silhuett.
  • Det dedikerte elbilkonseptet er basert på Hyundai Pony Coupe Concept fra 1974, og gir referanser til kommende elektriske Hyundaimodeller.

I en ny video med Hyundais designsjef SangYup Lee får man ny innsikt i konseptbilen 45.

Hyundai 45 er et dedikert elbilkonsept, og har et særegent design med harde linjer og skarpe vinkler. 45 er det andre konseptet fra Hyundai som er designet etter designfilosofien «Sensuous Sportiness», og danner grunnlaget for kommende elbiler fra Hyundai.

45 ble først vist under Frankfurt Motorshow høsten 2019, og navnet gjenspeiler både 45-årsjubileet for Pony Coupe Conceot og en ustrakt bruk av 45-graders vinkler i bilens deisgn.

Designdetaljer avsløres i videoen

I den nye videoen med SangYup Lee avslører Hyundai flere designdetaljer om 45. I videoen deler SangYup sine tanker om inspirasjonskilder for designet, i tillegg til nye detaljer om designelementer både i interiøret og eksteriøret. 45 har et futuristisk utseende, mye takket være rette overflater, og elementer som er inspirert av kubisme. Sammenflettingen av det klassiske og det moderne blir tydelig når man ser på det 70-tallsinspirerte hjuldesignet, samt de pikselerte lyktene som representerer en kombinasjon av digitalt og analogt.

SangYup Lee demonstrerer også de unike doble skyvedørene på 45-konseptet, samt konseptsbilens innovative interiør med seter som snur mot de åpnede dørene for å gjøre det lettere å sette seg inn. Med en dedikert elbilplattform har designerne maksimert plassen innvendig, noe som gjør at interiøret er langt romsligere enn hva man normalt kan forvente i biler av tilsvarende størrelse.

Et anerkjennende nikk og et glimt til fremtiden

Hyundais konseptbiler er ikke enkeltstående. Med det mener Hyundai at konseptene er laget for å inspirere nye modeller, samtidig som de henter inspirasjon fra konsepter og modeller som allerede eksisterer. I 45s tilfelle er slektskapet til Pony-konseptet fra 1974 helt tydelig, samtidig som den røde tråden i «Sensous Sportiness» hentes igjen i blant annet Prophecy-konseptet. Selv om designretningen i 45 og Prophecy skiller seg tydelig fra hverandre, knyttes modellene sammen av elementer som de lett gjenkjennelige piksellampene, så vel som fokuset på fremtidsrettede løsninger for elbiler.

Helt sentralt for Hyundais konsepter er dessuten at de tegner et bilde av hva som kommer fra selskapet. 

Videoen er tilgjengelig  i bunnen av saken. 

Emner

Tags


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway