Gå videre til innhold
Hyundais nye elektriske konseptbil Prophecy. Foto: Hyundai
Hyundais nye elektriske konseptbil Prophecy. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Verdenspremiere: Hyundais helt nye elbilkonsept

Det nye elbilkonseptet Prophecy tar Hyundais ‘Sensuous Sportiness’-filosofi til neste nivå.

Hyundai Motors slipper i dag det helt nye elbilkonseptet Prophecy. Det visjonære konseptet uttrykker Hyundais siste designfilosofi ‘Sensuous Sportiness’, og bygger videre på linjen fra Hyundai 45 som ble vist under IAA i Frankfurt høsten 2019. I likhet med 45 tas kompleksiteten ned til fordel for rene linjer og minimalistisk formgivning.

​Se presentasjon av nye Prophecy 08.00 tirsdag 3. mars 2020

Prophecy følger opp med en fullstendig proporsjonal og ikonisk silhuett som er resultatet av et svært aerodynamisk design. Gjennom å legge til rette for lang akselavstand og kortere overheng har Hyundais designere oppnådd en perfekt strømlinjeformet bil. Dette takket være en ny elbilarkitektur som er definert av rene overflater og god plassutnyttelse, kombinert med estetisk harmoni og funksjonalitet.

- Vi har skapt et ikon som etablerer en ny standard for elbiler samtidig som det flytter Hyundais designvisjoner til enda bredere horisonter, sier SangYup Lee, lederen av Hyundais globale designsenter.

- En del av denne utvidelsen av designvisjonene er det vi kaller ‘Optimistic Futurism’. Målet med dette er å skape en emosjonell kobling mellom menneske og bil.

Designretning kommer til liv med Prophecy

Bruken av ‘Sensuous Sportiness’-filosofien er tydelig i Prophecys sidedesign, som tar formen av en perfekt slipt stein. Sidesdesignet deles av en enkelt strømlinjeformet kurve som går fra front til hekk, med minimalisme som rød tråd. Linjen understreker det tidløse ved Prophecy. Konseptet har videre en såkalt «boat-tail»-linje i hekken, og denne sørger for å gi en følelse av bevegelse selv når bilen står stille.

Designet gir videre utmerket aerodynamikk, noe Hyundai anser som en sentral karakteristikk for elbiler. Felgenes propelldesign er en del av dette, og sørger for at luft trekkes inn og kanaliseres langs bilens sider. Den integrerte hekkspoileren komplementerer denne effekten ved å skape marktrykk som bidrar til stabilitet i hastighet.

Med spoilerens utførelse i et transparent akrylmateriale får man et unikt innblikk i de funksjonelle komponentene på innsiden. Dette designgrepet er også integrert i blant annet frontlyktene.

Piksellampene som først ble benyttet på konseptet Hyundai 45 tas et steg videre i Prophecy. Denne progressive lysteknologien er integrert i frontlykter, baklykter og bilens spoiler. Hensikten med designet er å sende tankene til den iboende energien i bilens battericeller. Pikselerte lamper vil bli et signaturelement i fremtidige bilmodeller fra Hyundai.

Prophecys identitet som elbil fortsetter også i bilens understell. Et bredt luftinntak som er plassert under støtfangeren sluser inn frisk luft for å gi svært effektiv kjøling av batteripakken.

Fordeler av elbilplattform

Interiøret i Prophecy drar nytte av fordelene som ligger i elbilplattformens allsidighet og plass. I stedet for et tradisjonelt bilinteriør har Prophecy et raffinert, luftig og komfortabelt interiør som gir varme og god romfølelse.

Prophecy benytter dessuten autonome kjøreteknologier, og i stedet for et ratt har bilen joysticker, som gir en helt ny men likevel betryggende, kjent og intuitiv kjøreopplevelse. Med en joystick i hver hånd kan sjåføren styre bilen fra en svært komfortabel sittestilling. En rekke funksjoner er tilgjengelige direkte fra joystickenes integrerte knapper, og bidrar til økt sikkerhet og komfort.

Plassen som frigjøres ved å benytte joysticker i stedet for ratt sørger for enda bedre sikt for alle om bord. I bilens «Relax»-modus har passasjerene tilnærmet ingen visuelle hindringer. Med en komfortabel og tilbakelent sitteposisjon ser passasjerene bare den store skjermen som strekker seg over hele bilens bredde, samt det vingeformede dashbordet. I dette moduset flyter dessuten dashbordet ned slik at man får et enda åpnere interiør.

Hyundai har i Prophecy skapt et interiør hvor miljøvennlige materialer og design kombineres for å demonstrere selskapets visjon for fremtidige elbiler. Et eksempel er luftinntakene som er plassert på sidedørene. Disse sender luft til bilens «Clean Air»-rensesystem, som sørger for en jevn strøm av renset luft inn i bilen. I tillegg sirkuleres denne luften ut igjen som helt ren luft.

Navnet Prophecy speiler konseptets funksjon, som er å betegne en positiv fremtid for både Hyundais design og de innovative mobilitetsløsningene som vil bli tilgjengelige for fremtidens elbilkunder. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway