Gå videre til innhold
Kjørte 700 km med elektrisk bil - uten påfyll

Pressemelding -

Kjørte 700 km med elektrisk bil - uten påfyll

Billedtekst: Marius Bornstein og Arnt Gjøran Hartvig har vært på tur før. For to år siden kjørte de fra Oslo til Monaco med en el. brenselcellebil. (Shot on GoPro)

Hyundais el-brenselcellebil ix 35 FCEV* er beregnet av fabrikken til å klare 594 kilometer på en tank hydrogen. Nå har to elbil-pionerer klart 700,3 km på en tank, og ennå hadde de igjen til noen ekstra mil.

Marius Bornstein er ikke ukjent med å kjøre el-brenselcellebil over lange distanser. For noen år siden beviste han at det er mulig å kjøre fra Oslo til Monaco med et fåtall fyllingsstasjoner for hydrogen tilgjengelig i Europa. Nå har han sammen med Arnt Gjøran Hartvig kjørt Oslo-København-Malmø på en tank. -Vi trodde det skulle holde hardt til København, men da vi kom dit skjønte vi at det var potensiale for å komme seg videre på samme tank, sier Marius. - Vi hadde en liten sightseeing i København før vi satt kursen mot Malmø og vårt nye mål om å klare 700 km. Da vi ankom fyllestasjonen i Malmø hadde vi enda noen få mil å gå på, sier han.

Rekordforsøket foregikk med en gjennomsnittshastighet på 76 km/t og tok litt over 10 timer. Det var regn og overskyet med temperaturer mellom 10 og 20 grader. Marius og Arnt Gjøran kunne beregne drivstofforbruket ganske nøyaktig da de satt med en PC som var koblet til bilen og hele tiden oppgav nøyaktig status på forbruk og gjenstående kapasitet. -Å klare denne distansen på en tank viser hvilke potensiale denne teknologien har, sier Marius fornøyd.

En el-brenselcellebil er en elektrisk bil som drives av en brenselcelle i stedet for batterier, Man fyller opp tanken med hydrogen, en svært energirik gass. Brenselcellen i bilen blander hydrogen med oksygen og man får da elektrisk energi, som igjen driver den elektriske motoren. Utslippet består av rent vann og eneste begrensning i dag er tilgangen på hydrogenstasjoner. En slik stasjon kan selv produsere hydrogen slik at man slipper langtransport av drivstoff. I dag finnes det hydrogenstasjoner i Oslo, Lillestrøm og Porsgrunn.

*Fuel Cell Electric Vehicle

Emner

Tags


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent med 90 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 47246727
Christian Stenbo

Christian Stenbo

Pressekontakt Markedsdirektør 48894911

Relatert materiale

Relaterte nyheter