Gå videre til innhold
Foto: Endre Igland / Hyundai
Foto: Endre Igland / Hyundai

Pressemelding -

Øker rekkevidden på KONA electric

Hyundai tar kundenes ønsker på alvor, og gjør nå en av markedets virkelige rekkeviddevinnere enda bedre.

Hyundai KONA electric er en av markedets mest populære elbiler, og mye av det skyldes samspillet mellom høyt utstyrsnivå, design, rekkevidde og en fornuftig pris. Helt siden bilen ble lansert våren 2018 har den holdt på plassen som en av de virkelige rekkeviddevinnerne i markedet, og nå velger Hyundai å gjøre rekkevidden enda bedre.

Rekkevidden økes fra 449 kilometer til inntil 484 kilometer. Dette vil gjelde biler produsert fra mars 2020, fabrikklevert med nye Michelin Primacy 4-dekk.

- Dette er svært gledelige nyheter for alle som ønsker å kjøpe en praktisk og stilig elbil med lang rekkevidde. KONA electric har truffet det norske markedet svært godt, noe salgstallene bekrefter. At den nå får enda bedre rekkevidde gjør den til et opplagt valg for enda flere kunder, sier produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Den økte rekkevidden kommer på et tidspunkt hvor økt produksjon og tilgang på bil sørger for stadig fallende leveringstid. Dermed kan nye norske KONA electric-kunder forvente å få sin bil i løpet av få måneder om de bestiller nå.

- Tilgangen på bil er meget god inn i 2020, og vi opererer nå med en leveringstid på under seks måneder for nye ordre. Med andre ord vil kunder som bestiller nå ha den nye elbilen sin til sommeren. Produksjonskapasiteten vil dessuten øke videre, så leveringstiden vil bli helt normalisert etter sommeren. Sammen med enda lengre rekkevidde er det skikkelig godt nytt for kundene.

Flere endringer

I tillegg til den kraftige oppjusteringen av rekkevidden gjør Hyundai grep for å bedre kjøreegenskapene ytterligere. Dette skjer gjennom endringer i fjæringsoppsettet.

Som følge av nye reguleringer fjernes også knappen for å slå av VESS (Virtual Engine Sound System), som er et lydsystem designet for å simulere en lav summende motorlyd i lave hastigheter. Tidligere har man kunne slå av dette systemet under kjøring, men nye regler for fotgjengersikkerhet gjør at dette systemet i fremtiden alltid vil være påslått når man kjører i hastighet opp til 30 km/t. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway