Gå videre til innhold
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai lanserer rimeligere KONA electric, enda mer utstyr og kortere leveringstid

Hyundai slipper i dag svært konkurransedyktige priser på oppdaterte KONA electric. Modellen har fått flere viktige produktoppdateringer som kundene etterspør, nye utstyrsnivåer og kortere leveringstid.

Hyundai KONA electric har vært en formidabel suksess siden lanseringen i 2018, og både i Norge og Europa har etterspørselen langt overgått enhver forventning. Bilens suksess kan tilskrives flere ting, og bilens kombinasjon av rekkevidde, pris, design og utstyr har appellert til en omfattende og allsidig kundegruppe.

Nå oppgraderes modellen, og dette gjør KONA til et enda mer attraktivt kjøp.

- Vi lytter til våre kunder, og fra modellår 2020 får Hyundai KONA electric en rekke viktige utstyrsoppdateringer som gjør dette til en enda mer komplett elbil. Mulighet for raskere lading, mer komfort, tilkoblede tjenester og et smartere brukergrensesnitt er sentralt for oppgraderingene, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

KONA electric får fra neste modellår 11kW-trefas ombordlader som tilvalgsmulighet, slik at man kan lade bilen enda raskere hjemme. Ved å komplimentere dagens 7.2kW-enfas ombordlader med denne reduserer man ladetiden med opptil 23 prosent fra minimum 9 timer og 35 minutter, til minimum 7 timer og 30 minutter. Dermed er de 449 kilometerne med rekkevidde enda raskere tilgjengelig enn før.

- Enda raskere hjemmelading bidrar til å gjøre KONA electric mer attraktiv for stadig flere. Dette er en bil som leverer på rekkevidde, og som går mye lenger enn det meste annet. KONA har fordelen av god plass til fire personer, og med takrails har aktive familier gode muligheter til å få med seg det de trenger av utstyr, sykler eller ski på ferietur, sier Knudsen i Hyundai.

I tillegg får bilen Hyundais helt nye infotainmentsystem med 10,25’’ skjerm og navigasjon, som har full støtte for telemetri med Bluelink® og eCall. Med Bluelink® kan man enkelt styre funksjoner som klimaanlegg og dørlåser fra smarttelefonen. KONA electric-eiere vil i tillegg kunne starte og slå av motoren fra Bluelink®-appen. Man kan naturligvis også sjekke batteristatusen fra smarttelefonen sin, så vel som å styre lading og eventuelle planlagte ladeperioder.

Oppdaterte KONA electric er også Hyundais andre modell som lanseres med eCall, og følger dermed nye IONIQ electric. Nødanropssystemet eCall sørger for at bilen automatisk ringer 112 om airbagene løses ut. Man kan også gjør et nødanrop manuelt via en knapp i takkonsollen. Viktig informasjon om bilen, tidspunkt for ulykken, hvilken retning man kjørte i, og om airbager eller andre trykksensorer er utløst, sendes automatisk til nødetatene.

I tillegg til disse tjenestene er Hyundai Live inkludert i biler med navigasjonssystem. Med Hyundai Live har man alltid tilgang til oppdatert informasjon om ladepunkter og ladestasjoner, trafikk, fotobokser (der dette er tillatt), parkering, forhandlere i nærheten, vær, samt live interessepunktsøk. Som om ikke det var nok får navienheten på 10,25’’ støtte for skybasert talestyring på seks språk. Støtte for Android Auto og Apple CarPlay er standard uansett om man har navigasjon eller ikke, og bilen har støtte for multi-bluetooth hvor flere telefoner kan være tilkoblet samtidig.

Kutter leveringstiden

Samtidig med introduksjonen av oppdaterte KONA electric kan Hyundai melde om at leveringstiden på modellen er kuttet med 75 prosent. Bestiller man en KONA electric i dag, kan man forvente en leveringstid på 6 til 8 måneder. Denne situasjonen er igjen ventet å bedres kraftig i løpet av første halvår 2020, med god tilgang til bil fra sommeren.

Nye utstyrsnivåer, lavere startpris

Som et ledd i å demokratisere elbiler med lang rekkevidde utvider Hyundai tilbudet av KONA electric med to nye utstyrsnivåer. Dette gjør at KONA electric blir rimeligere enn noen gang, med en startpris på kun 309.900,- inkludert utstyr som ryggekamera, 17’’ lettmetallfelger og 7’’ infotainment med Apple CarPlay og Android Auto. eCall er standard på oppdaterte KONA electric.

De to nye utstyrsnivåene får navnene Life og Trend, der førstnevnte er en attraktiv innstegsmodell, mens sistnevnte er et godt utstyrt alternativ med blant annet Bi-LED hovedlys, parkeringssensorer og sotede vinduer på toppen av alt man får i Life. Utstyrsnivået Teknikk skifter samtidig navn til Premium, og KONA electric blir dermed første modell ut med ny utstyrsstrategi fra Hyundai Motor Norway. Premium inkluderer alt utstyr, og som før er skinnseter og soltak tilgjengelige som tilvalg på Premium. Det nye infotainmentsystemet på 10,25’’ med Bluelink og navigasjon, samt oppvarmet baksete, følger også dette utstyrsnivået, og det er kun på Premium man kan velge trefas ombordlader på 11kW.

Salget av oppdaterte KONA electric starter 18.11.2019.

Prisliste oppdaterte Hyundai KONA electric:

Life 299.000,-
Trend (tillegg til Life) +16.000,-
Premium (tillegg til Trend) +30.000,-
Skinninteriør (krever Premium) +10.000,-
Soltak og LED-interiørbelysning (krever Premium og skinninteriør) +10.000,-
Ombordlader (tilvalg, krever Premium) +5.000,-

Frakt og leveringsomkostninger tilkommer til oppgitte priser, og kan variere. Veiledende frakt og leveringsomkostninger levert Drammen er 10.900 kroner.

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway