Gå videre til innhold
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Starter elbilproduksjon ved en av Europas mest moderne bilfabrikker

Hyundai Motor har tidligere bekreftet at europeisk produksjon av Kona Electric starter i Tsjekkia i mars. Nå gjør selskapet de siste forberedelsene på fabrikken som skal produsere 30.000 elbiler i 2020.

I starten av mars går startskuddet for europeisk elbilproduksjon hos Hyundai. Den tsjekkiske fabrikken (Hyundai Motor Manufacturing Czech, HMMC) ligger i byen Nošovice, og er en av Europas største og mest moderne bilfabrikker. HMMC skal produsere 30.000 Kona Electric allerede i år, og sammen med økt produksjon ved Hyundais fabrikk i Ulsan i Sør-Korea tredobles tilgjengeligheten av Kona Electric til de europeiske markedene. For Norges del gir tiltakene normaliserte leveringstider for Kona Electric allerede til høsten. Kunder som bestiller bil nå kan forvente å få sin nye elbil til sommeren.

- Med produksjonsstart for Kona Electric i Tsjekkia befester Hyundai sin posisjon som en ledende leverandør av elektrisk mobilitet i Europa, sier President og CEO Dong Woo Choi i Hyundai Motor Europe.

- Ved å utvide produksjonen til Europa sørger vi for bedre tilgang i europeiske markeder. Vi ser på dette som en videreføring av filosofien «laget i Europa for Europa». Vi styrker dessuten Europa som produksjonsregion gjennom å produsere elektrisk mobilitet lokalt.

Europeisk batteriproduksjon

Batteripakkene til tsjekkiskproduserte Kona Electric kommer også fra Europa. Det betyr stabil tilgang på batterier, med reduserte avstander mellom fabrikkene og et bekreftet antall batterier som trengs til produksjonsvolumet.

Hyundai har i tillegg gjort endringer ved den tsjekkiske fabrikken, blant annet med et nytt lagringsbygg for batteripakker, oppgraderte produksjonsfasiliteter og et automatisert fraktsystem til den nye produksjonslinjen.

I 2020 forventer Hyundai å levere 80.000 elektriske og hydrogenelektriske biler i Europa, og vil med det blir verdensdelens største leverandør av nullutslippsbiler.

Fabrikken

HMMC åpnet i november 2008, og er Hyundais første fabrikk i Europa. Fabrikken har om lag 3.300 ansatte, og produserer 1.500 biler daglig. Totalt produseres det mer enn 300.000 biler i året ved HMMC, og i 2019 feiret fabrikken tre millioner produserte biler, og en million produserte Hyundai Tucson. HMMC eksporterte i 2019 biler til 69 land på fem kontinenter. I tillegg til Kona Electric produserer fabrikken i30 og Tucson. 

Emner

Tags


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway