Gå videre til innhold
Brødrene Eskild og Jarle Granheim fra Eidsvoll i nærkontakt med fyrst Albert av Monaco!
Brødrene Eskild og Jarle Granheim fra Eidsvoll i nærkontakt med fyrst Albert av Monaco!

Blogginnlegg -

Brødre fikk opplevelse for livet som VIP-gjester på Rally Monte Carlo

Brødrene Jarle og Eskild Granheim fra Eidsvoll opplevde årets Rally Monte Carlo fra absolutt første rad. Etter å ha blitt skysset rundt i helikopter avsluttet de helgen med premieutdeling sammen med fyrst Albert.

Guttene var nemlig de heldige vinnerne av en VIP-tur til det tradisjonsrike Rally Monte Carlo sist helg. Turen inkluderte fly tur/retur, overnatting, skyss frem og tilbake til etappene – med helikoptertransport til to av dem. Turen vant de ved å skrive en oppsummering av 2016-sesongen for Hyundai Motorsport, i tillegg til en begrunnelse til hvorfor akkurat du skulle velges som VIP-vinner.

Grytidlig avgang

Kl 06:35 fredag morgen var turen i gang fra Gardermoen til Marseille via Brussel. Ved ankomst stod helgens guide fra Hyundai Motorsport klar med VIP-transport fra flyplassen, samt fire andre vinnere fra Frankrike. Ingen av brødrene Granheim har noen kunnskap i fransk, og franskmennene kunne heller ikke engelsk. Men guiden snakket både flytende fransk og engelsk, så kommunikasjonen gikk tilnærmet problemfritt i gruppen. Det var heller ikke feil at guidens rallyinteresse kanskje til og med overgikk brødrenes.

Lunsj eller rally?

Som følge av forsinkelse fra Brussel til Marseilles, i kombinasjon med et tettpakket program for helgen, ble guttene presentert med ett dilemma allerede ved ankomst: – Planen var at vi skulle møte de andre gjestene på flyplassen og spise lunsj og bli litt kjent før vi reiste til helgens første strekk. Men pga forsinkelsen ble valget enten small-talk over lunsj på flyplassen, eller å se første del av løpet, sier Eskild. Det valget var lett. - Mat kan vi spise senere, sjansen til å se rally i Monte Carlo får vi mest sannsynligvis bare én gang, konkluderte brødrene i kor.

Et minne for livet, uansett!

– Fra flyplassen i Marseille, hvor det var "syden-temperatur", kjørte vi nordover mot Gap og alpene. Vi er jo født og oppvokst i Norge og rimelig vant med flotte fjell. Men her ble utsikten bare mer og mer fantastisk ettersom vi nærmet oss løpet som foregikk ca 1 000 moh. Om vi ikke hadde sett noen rallybiler hele helgen, hadde naturen og landskapet i fantastisk solskinn allerede vært et minne for livet! Wow, sier en imponert Jarle.

Møte med Hyundai Motorsport

I første del av løpet fikk brødrene se årets nye rallybiler som i år er større og sterkere en tidligere. De fikk publikumsplass i en rundkjøring som bilene måtte ta en runde i underveis – til stor jubel blant publikum.

Etter de første 15 bilene bar det ned fra fjellet igjen, for det første møte med det legendariske Hyundai Motorsport hospitality centre. Der fikk guttene servert både lunsj og middag gjennom helgen. Over to etasjer har Hyundai service for bilene i første etasjen, mens det i andre etasje er restaurant for spesielt inviterte VIP-gjester. Det er også mulig for vanlig publikum å komme inn for å se hva som foregår med bilene under service. – Et fantastisk anlegg, var kommentaren!

Med helikopter til topps

På lørdagen var det planlagt to etapper, lunsj i serviceparken i Gap og middag i luksuriøse Monaco. For å rekke alt dette gikk turen fra Taillard med helikopter over fjellene. Dette ga brødrene tilgang til områder man ikke når med bil. Nervene var derfor i høyspenn når det endelig var brødrenes tur inn i helikopteret.

– Vi fattet knapt at vi satt i et helikopter før vi fløy over fjelltoppene. Et syn som ikke kan måle seg med noen berg- og dalbane og det er definitivt noe som vil huskes lenger, sier Eskild.

– Når vi først kom opp på fjellet og kikket rundt oss, virket det nesten som landskapet var fotoshoppet. Uansett hvor vi snudde hodet, så vi bilder vi tidligere bare hadde sett på nett og TV, sier Eskild med stor entusiasme. Ekstra gøy var det at Thierry Neuville i Hyundai lå i suveren ledelse totalt i rallyet i dét han passerte dem, selv om han nok la igjen noen tideler i en litt for bred sving, konstaterer brødrene.

Møtte en av rallysportens legender

De fikk også tatt en prat med en av rallysirkusets virkelige legender under lunchen, Colin Clark (Twitter: @voiceofrally). En jordnær og sympatisk mann, som tok seg tid til både en prat og fotosession! I tillegg fikk de lov å komme inn på gulvet i selve serviceboksen hvor teamet holdt på med bilene, for fotografering til Hyundai Motorsport.

Etter service var det nok en helikoptertur over fjellene ut til en ny etappe. Og den ble dramatisk for Hyundais

Thierry Neuville som måtte her gi fra seg ledelsen til M-Sports Sebastien Ogier. Også her var landskapet fantastisk, samt at den siste Hyundai-sjåføren Dani Sordo fortsatt var med på en 5. plass – med los på 4. plassen.

Minglet med fiffen

Deretter ventet en fire timers biltur ned til brødrenes første møte med Monte Carlo. Med innsjekk på fire-stjerners hotellet Fairmont Monte Carlo og påfølgende middag på Café de Paris, var dette et lite stykke unna standard hverdag i Eidsvoll.

Siste dagen av rallyet for duoen innebar enda én etappe med verdens beste rallyførere før turen gikk tilbake til Monte Carlo for premieutdeling ved fyrstepalasset. – Det erketypiske rally Monte Carlo-landskapet, kombinert med rallybilenes voldsomme motorlyd, var en opplevelse som ga en med litt over middels interesse i rally gåsehud til langt over øra, konstaterer Eskild.

Premieutdeling med fyrst Albert

Ikke nok med at guttene fikk oppleve den fantastiske utsikten fra fyrstepalasset, de fikk også plass på første rad ved premieutdelingen, rett ovenfor fyrst Albert. Kun 10 meter unna kunne de bevitne feiringen av vinnerne i første rally i sesongen 2017. Som Eskild avslutter: – Å være i Monte Carlo, og stå så nære hele seremonien er noe vi neppe kommer til å oppleve igjen. Eimen av champagne hengende i lufta etter seremonien var også noe veldig spesielt – og for oss en fantastisk avslutning på et minne for livet!

Du kan følge disse to entusiastiske rally-gærningene på twitter @worldofrally

Foto: Jarle de Oliveira Granheim

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway