Gå videre til innhold
Nordmann hjelper rallyfører til topps i rally-VM

Blogginnlegg -

Nordmann hjelper rallyfører til topps i rally-VM

Billedtekst: Hyundai-føreren Hayden Paddon (til høyre) og hans kartleser John Kennard jubler for sin første VM-seier i Rally Argentina 2016. En seier nordmannen Ole-Martin Lundefaret har bidratt til.


Vinneren av Argentinas VM-runde i rally, New Zealenderen Hayden Paddon, takket "Ole from Norway" for seieren i Argentina. "Ole" er identisk med Ole-Martin Lundefaret, et kjent navn i det norske rallymiljøet, men ikke fullt så kjent i WRC-miljøet - før nå!

Før Rally Argentina jobbet Ole-Martin og Hayden beinhardt med kjøreteknikken for en etappe de visste ville by på utfordringer. Og det var denne etappen som ble utslagsgivende for at Hayden sikret seg seieren. Da det gjaldt som mest, øket han distansen til annenmann Sebastian Ogier (F) fra 2,6 til 14,3 sekunder, mye takket være kjøreteknikken utviklet sammen med Ole-Martin. Det var derfor mange som la merke til Paddons takkehilsen til Ole-Martin under seiersintervjuet på TV etter den prestasjonen.

Har alltid lurt på hvordan de beste sjåførene får det til

Ole-Martin har lang erfaring med bilsport, både som utøver og journalist. I mange år lurte han på hva det er som gjør enkelte rally-førere raskere enn andre. Jo flere han spurte, desto mer forvirret ble han. Inntil han møtte Olav Bodilsen, en mann som i 35 år hadde lurt på akkurat det samme. - Jeg skjønte med en gang at Olav hadde funnet nøkkelen til hva som er god kjøreteknikk, sier Ole-Martin. Han brukte fire år på å virkelig begripe hva Bodilsen mente, for så å gjøre det om til et språk både han og rallysjåfører kunne forstå under overskriften Nose End First. Ole Martin jobbet først noen år med yngre norske førere, men fikk etterhvert lyst til å bryne seg på de beste.

Ville jobbe kjøreteknikk med en i verdenstoppen

Derfor tok han i vinter kontakt med Hyundai-sjåføren Hayden Paddon på Facebook for å spørre om han var interessert i å bli nærmere kjent med Nose End First-teknikken. Det ble starten på et fruktbart samarbeid som foreløpig har kulminert i Hyundai-teamets første seier i årest VM-runde.

Rally og alpint har mange likhetstrekk

Å kjøre rally har mange likheter med alpint og det er det Nose End First handler om. Rett og slett å alltid ha nesa på bilen den veien du skal. Høres enkelt ut, men krever masse detaljjobbing og spesiell oppmerksomhet fra sjåførens side, sier Ole-Martin. Målet er selvsagt at Hayden skal stå på pallen når sesongen er slutt, avslutter en travel og fornøyd Ole-Martin Lundefaret.

Dette er Hayden Paddon

Hayden Paddon er 28 år og kjørte sitt først Rally-VM i 2007 i hjemlandet New Zealand. Han har kjørt over 50 VM- løp og hans beste resultat hittil var 2. plass i Rally Sardinia i 2015. Han kjører en Hyundai i20 WRC og dette er tredje sesongen Hyundai deltar med fabrikkteam i VM i rally.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway