Gå videre til innhold
Nye skisser av IONIQ elektrisk bil

Nyhet -

Nye skisser av IONIQ elektrisk bil

Hyundai presenterer nye skisser av IONIQ, en elektrisk bil med tre alternative drivlinjer; batterielektrisk (BEV), hybrid med selvladende batteri (HEV) og ladbar hybrid (PHEV). Den nye modellen er formet som en coupe med detaljer som flaps for å lede luftstrøm over bilen og kjennetegnes ved Hyundais karakteristiske heksagonale grill. Hyundais ingeniører har søkt å skape en morsom og responsiv bil med areodynamisk karosseri som bidrar til lavt utslipp og forbruk.

Les mer om IONIQ i vedlagte presseskriv.

Huskeliste elektriske biler med null utslipp:

BEV (Battery Electric Vehicle) er batterielektriske biler som drives frem av en elektrisk motor som får strøm fra en ladbar batteripakke. Egner seg best for småkjøring med tilgang til ladepunkter (IONIQ).

FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) er hydrogenelektriske biler hvor man fyller hydrogen på tanken som så blandes med oksygen for å lage strøm til den elektriske motoren. Like godt tilpasset småkjøring som langturer. Utbygging av hydrogenstasjoner er i gang i Norge og Europa (ix35 Fuel Cell)

Huskeliste hybridelektriske biler med begrenset utslipp:

HEV (Hybrid Electric Vehicle) er hybridbiler som kombinerer bensin/dieselmotor med strøm fra batterier som lades under kjøring. Egner seg best for den som har hyppige langturer (IONIQ).

PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) er hybridbiler som kombinerer bensin/dieselmotor med batterier som lades før og etter kjøring. Ideel for kortere turer og en langtur innimellom (IONIQ)

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway