Gå videre til innhold
Erna åpner hydrogenstasjon

Blogginnlegg -

Erna åpner hydrogenstasjon

Illustrasjon: Hyundais ix35 Fuel Cell er foreløpig eneste serieproduserte hydrogenelektriske bil til salgs i Norge.

I dag kl.14:00 åpner Statsminister Erna Solberg en ny hydrogenstasjon på Oslo Lufthavn Gardermoen. Stasjonen ligger sentralt til på P5 og er en viktig brikke i infrastrukturen for fylling av hydrogen på Østlandet.

- Hydrogenstasjonen på Gardermoen er en svært viktig brikke i infrastrukturen som skal starte innfasingen av hydrogenelektriske biler i Norge, sier Ulf Hafseld, daglig leder i HYOP. - Planen er å etablere fire robuste stasjoner i hovedstadsregionen over de neste to-tre årene. Sammen med stasjonen vi har i Porsgrunn skal denne infrastrukturen kunne ta imot de første 2-3 000 hydrogenbilene, sier han

- Dette er en stor milepæl for hydrogensatsingen i Akershus, sier Kristian E. Vik, prosjektleder for H2OSL forprosjekt og generalsekretær i Norsk Hydrogenforum. - Hydrogenstasjonen er den tredje i Akershus, og Gardermoen er ikke bare et sentralt knutepunkt i Osloregionen, men lokaliseringen er også viktig for et gryende stasjonsnettverk langs E6-korridoren nordover mot Trondheim, sier Vik.

- Som eneste leverandør av serieproduserte hydrogenelektriske biler ser vi med glede på utviklingen av infrastruktur for hydrogenstasjoner i Norge, sier PR-sjef hos Hyundai i Norge, Morten Brusletto - Vi står klare til å levere biler i dag, sier han.

Les mer i vedlagte pressmelding fra HYOP med sperrefrist kl 14:00 i dag, 4. september 2015.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway