Gå videre til innhold
Erna åpner hydrogenstasjon

Blogginnlegg -

Erna åpner hydrogenstasjon

Illustrasjon: Hyundais ix35 Fuel Cell er foreløpig eneste serieproduserte hydrogenelektriske bil til salgs i Norge.

I dag kl.14:00 åpner Statsminister Erna Solberg en ny hydrogenstasjon på Oslo Lufthavn Gardermoen. Stasjonen ligger sentralt til på P5 og er en viktig brikke i infrastrukturen for fylling av hydrogen på Østlandet.

- Hydrogenstasjonen på Gardermoen er en svært viktig brikke i infrastrukturen som skal starte innfasingen av hydrogenelektriske biler i Norge, sier Ulf Hafseld, daglig leder i HYOP. - Planen er å etablere fire robuste stasjoner i hovedstadsregionen over de neste to-tre årene. Sammen med stasjonen vi har i Porsgrunn skal denne infrastrukturen kunne ta imot de første 2-3 000 hydrogenbilene, sier han

- Dette er en stor milepæl for hydrogensatsingen i Akershus, sier Kristian E. Vik, prosjektleder for H2OSL forprosjekt og generalsekretær i Norsk Hydrogenforum. - Hydrogenstasjonen er den tredje i Akershus, og Gardermoen er ikke bare et sentralt knutepunkt i Osloregionen, men lokaliseringen er også viktig for et gryende stasjonsnettverk langs E6-korridoren nordover mot Trondheim, sier Vik.

- Som eneste leverandør av serieproduserte hydrogenelektriske biler ser vi med glede på utviklingen av infrastruktur for hydrogenstasjoner i Norge, sier PR-sjef hos Hyundai i Norge, Morten Brusletto - Vi står klare til å levere biler i dag, sier han.

Les mer i vedlagte pressmelding fra HYOP med sperrefrist kl 14:00 i dag, 4. september 2015.

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway