Følg Hyundai Motor Norway

El-SUV til under en halv million

Pressemelding   •   feb 25, 2015 11:00 CET

Hyundai ix35 Fuel Cell, en elektrisk SUV med hydrogen som drivstoff, koster fra i dag 499 900 kroner i Norge. Dermed blir brenselcelleteknologien mer tilgjengelig. - Vi skal være en pådriver i dette markedet, sier Hyundai-sjef Thomas Rosvold. - Disse bilene har blitt serieprodusert av Hyundai siden 2013 og vi bygger nå ut vårt sertifiserte forhandlernettverk for å betjene kunder i 11* europeiske land i tillegg til Australia, Canada, Korea og USA. Så snart vi får flere hydrogenstasjoner vil det bli et økende marked for denne typen elektriske biler. Hyundais modell er nå den mest prisgunstige på det europeiske markedet, og vi kan levere biler i dag, sier Rosvold.

Hyundai ix35 Fuel Cell produser strøm til sin elektriske motor, med hydrogen som drivstoff, mens man kjører. Dette i motsetning til en batterielektrisk bil som bringer med seg strømmen i batterier. Den hydrogendrevne bilen har en rekkevidde på opp til 600 km og har kun ren vanndamp som utslipp. Å fylle opp tanken tar kun noen få minutter.

Pr. i dag er det fem hydrogenstasjoner i Norge, men de er i utgangspunktet bygget for å håndtere et mindre antall biler i en demonstrasjonsfase. - Derfor er det nå behov for utbygging av flere kommersielle stasjoner i Stor-Oslo, sier Ulf Hafseld i HYOP, selskapet som står i spissen for utbygging av hydrogenstasjoner i Norge.

Det finnes allerede flere elektriske biler drevet av hydrogen i Norge, blant annet har kommuner i Oslo-området kjøpt inn flere. Og i dag har Akershus Fylkeskommune signert en intensjonsavtale med Gyeonggi-provinsen i Korea, hvor Hyundais hydrogendrevne biler produseres, som bl.a. inneholder et avsnitt om å jobbe sammen med fokus på elektriske hydrogendrevne biler. Se vedlagte pressemelding fra Akershus Fylkeskommune.

* Østerrike, Belgia, Danmark Frankrike, Finland, Tyskland, Italia, Nederland, Sverige, England og Norge.

Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent nærmere 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.