Gå videre til innhold
Kjørte 2 383 km på et døgn med elektrisk bil

Nyhet -

Kjørte 2 383 km på et døgn med elektrisk bil

De to norske hydrogenpionerene Marius Bornstein og Arnt-Gøran Hartvig har kjørt 2 383 kilometer på 24 timer i en hydrogenelektrisk bil. Rekorden ble satt i Tyskland, mellom de to byene Hamburg og Berlin. Kjøreturen foregikk på både motorvei og bygater under normale trafikkforhold. På turen tok de seg tid til syv små pauser på 10 minutter hver, inkludert fylling av bilen.

Gjennomsnittshastigheten ble målt til rett under 100 km/t.

Målet med turen var å vise at en hydrogenelektrisk bil fungerer fullverdig under forhold som kan sammenlignes med det som er normalt for andre type biler. Og de fikk bekreftet at en den klarer seg meget bra under varierende kjøreforhold og med normal tilgang til hydrogenstasjoner. - Resultatet av forsøket var meget positivt for hydrogenteknologien, sier Bornstein.

Når hydrogen blandes med oksygen får man strøm som driver bilen fremover og utslippet består kun av litt ufarlig vanndamp. Bilen som ble brukt, en Hyundai ix35 Fuel Cell, yter 136 hk/100kw og har en toppfart på 160 km/t.  Rekkevidden på en tank oppgis av fabrikken til å være opp til 600 km, selv om Bornstein og Hartvig ved en tidligere anledning har kjørt Oslo-København-Malmø på en tank, en distanse på 700 kilometer.

For oversikt over hydrogenstasjoner i Norge se HYOP.

Se reportasje fra turen gjort med GoPro kamera.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway