Følg Hyundai Motor Norway

Kjørte 2 383 km på et døgn med elektrisk bil

Nyhet   •   aug 06, 2015 11:23 CEST

De to norske hydrogenpionerene Marius Bornstein og Arnt-Gøran Hartvig har kjørt 2 383 kilometer på 24 timer i en hydrogenelektrisk bil. Rekorden ble satt i Tyskland, mellom de to byene Hamburg og Berlin. Kjøreturen foregikk på både motorvei og bygater under normale trafikkforhold. På turen tok de seg tid til syv små pauser på 10 minutter hver, inkludert fylling av bilen.

Gjennomsnittshastigheten ble målt til rett under 100 km/t.

Målet med turen var å vise at en hydrogenelektrisk bil fungerer fullverdig under forhold som kan sammenlignes med det som er normalt for andre type biler. Og de fikk bekreftet at en den klarer seg meget bra under varierende kjøreforhold og med normal tilgang til hydrogenstasjoner. - Resultatet av forsøket var meget positivt for hydrogenteknologien, sier Bornstein.

Når hydrogen blandes med oksygen får man strøm som driver bilen fremover og utslippet består kun av litt ufarlig vanndamp. Bilen som ble brukt, en Hyundai ix35 Fuel Cell, yter 136 hk/100kw og har en toppfart på 160 km/t.  Rekkevidden på en tank oppgis av fabrikken til å være opp til 600 km, selv om Bornstein og Hartvig ved en tidligere anledning har kjørt Oslo-København-Malmø på en tank, en distanse på 700 kilometer.

For oversikt over hydrogenstasjoner i Norge se HYOP.

Se reportasje fra turen gjort med GoPro kamera.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.