Gå videre til innhold
Ny utfordrer på el-bilmarkedet

Nyhet -

Ny utfordrer på el-bilmarkedet

Hyundai har i dag lansert IONIQ, en helt nyutviklet elektrisk bil hvor man kan velge mellom tre modellvarianter med kun batteridrift (BEV), ladbar hybrid (PHEV) eller ren hybrid (HEV).

Det har vært et viktig mål for Hyundai å utvikle en bil med dynamiske kjøreegenskaper og tiltalende utseende, noe som skal bidra til å gjøre IONIQ klasseledende. Den nye bilen er derfor spesielt konstruert for alternative drivlinjer med lithium polymerbatteriene plassert lavt i bilen, noe som gir et lavt tyngdepunkt for rask og stabil håndtering på svingete veier. Den har også Hyundais egenutviklede dobbelclutchkasse (DCT*), noe som skal bidra ytterligere til kjøreopplevelsen.

IONIQ er bygget med 53 % høyfast stål kombinert med lettvektsaluminium. Det medfører en besparelse på 12, 6 kg (45 %) på bilens ikke-strukturelle vekt siden panser, bakdør og fjæringskomponenter er bygget i aluminium. Resten av bilens karosseri er bygget i Hyundais høyfaste stål for best mulig kollisjonssikring.

Les mer om IONIQs motorisering og avanserte karosseri i vedlagte pressemelding og PDF fra Hyundai Motor.

*DCT: Dual Clutch Transmission

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway