Gå videre til innhold
Hyundais helt nye hydrogenelektriske NEXO. Foto: Hyundai
Hyundais helt nye hydrogenelektriske NEXO. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Fem stjerner til Hyundai NEXO

Helt nye hydrogenelektriske NEXO fra Hyundai ble nylig testet av Euro NCAP – med knallsterkt resultat.

Hyundais helt nye NEXO setter en ny standard for hydrogenelektriske biler på en rekke områder. Blant de viktigste er sikkerhet.

Bilen ble nylig testet av Euro NCAP og mottok full femstjerners sikkerhetsrating. Bilen er en av de aller sikreste man får kjøpt uansett drivstoff, og får særlig god score for passasjersikkerheten – både for barn og voksne. I tillegg overgår de aktive sikkerhetssystemene i Hyundai SmartSense de høyeste standardene i den europeiske målestokktesten for sikkerhet.

NEXO er den første hydrogenelektriske bilen som får full femstjerners sikkerhetsrating av Euro NCAP. Det svært sterke resultatet er en konsekvens av dedikert arbeid med aktiv og passiv sikkerhet, og bilens ekstremt rigide konstruksjon beskytter både alle om bord og andre trafikanter på en meget god måte.

- Femstjerners rating for NEXO i Euro NCAP er enda et bevis på vår industriledende posisjon på fremtidsrettet mobilitet, sier marked- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe.

- Ikke bare er vi en pioner i å bringe fremtidens mobilitet til veien allerede i dag, men bilene våre er også blant de aller sikreste. Euro NCAP-ratingen bekrefter vårt engasjement i å gi både våre kunder og andre trafikanter det aller ypperste av sikkerhet og innovative mobilitetsløsninger.

Hyundai SmartSense om bord

For å møte de strenge kravene som stilles til sikkerhet i Europa, har helt nye NEXO det aller siste av teknologi innen aktiv sikkerhet og kjøreassistanse – alt sammen under Hyundais sikkerhetsparaply SmartSense. Disse systemene bidrar kraftig til å redusere faren for en ulykker eller kollisjon, og bidrar i tillegg til økt komfort.

Bilen er naturligvis utstyrt med automatisk nødbremse med fotgjengergjenkjenning, og denne funksjonen er blant systemene som testes svært grundig av Euro NCAP. Ved hjelp av radarer bryter systemet inn i tre steg, først ved å advare sjåføren, deretter ved å styre bremsekraften ut ifra situasjonen, og til sist ved å gjøre enn fullstendig nedbremsing med maksimal bremsekraft om situasjonen krever det.

NEXO er dessuten utstyrt med filholder, som sørger for å hjelpe sjåføren med å holde bilen midt i filen i hastigheter fra 0-150 km/t. Sammen med adaptiv cruise control øker denne funksjonen sikkerheten og komforten under lengre kjøreturer betraktelig.

Hyundai har de siste årene levert svært gode resultater i Euro NCAP, og biler som i30, KONA, Tucson, Santa Fe og IONIQ er blant modellene som har oppnådd full femstjerners rating. Sistnevnte ble dessuten kåret til Best in Class på sikkerhet da den ble testet i 2016.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet engasjerte forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway