Gå videre til innhold
Hyundais nye elbilkonsept 45. Foto: Hyundai
Hyundais nye elbilkonsept 45. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai avduker elbilkonsept

Hyundai Motor Company avduker i dag den elektriske konseptbilen 45 under det internasjonale bilmessen (IAA) i Frankfurt.

Som en hyllest til selskapets arv, men redefinert for fremtiden, viser 45 en ny æra innen bildesign hos Hyundai. Fokuset er på elektrifisering, autonome teknologier og intelligent design. 45 setter en vri på et 45 år gammelt ikon for Hyundai, Pony Coupe Concept, og introduserer en helt ny brukeropplevelse for fremtidens selvkjørende biler.

Å se til fortiden kan være avgjørende for å komme videre, og den spennende utvendige stylingen på 45 henter inspirasjon fra kjøretøyet som først etablerte Hyundais design-DNA, Pony Coupe Concept fra 1974. I tillegg får 45 en ikonisk karakter som er definert av aerodynamiske og lette linjer inspirert av fly fra 1920-tallet. Bilens navn gjenspeiler dessuten 45-graders vinkler foran og bak, som danner en diamantformet silhuett som ytterligere fremhever designretningen for fremtidige elbiler fra Hyundai.

Det nye konseptet fjerner kompleksitet, og feirer de rene linjene og den minimalistiske strukturen til det originale coupe-konseptet. Ved å kombinere arv og visjon, innlemmer 45 utviklingen av Hyundais designspråk ‘Sensuous Sportiness’. 'Sensuous' står for forbedrede emosjonelle verdier som kundene kan oppleve gjennom design, og 'Sportiness' implementerer disse verdiene gjennom innovative mobilitetsløsninger.

Utvendig design

Ved å benytte en modernisert fastback-profil, viser 45 stabilitet og dynamikk, egenskaper som fremheves av kjøretøyets betydelige bredde og fremoverlente holdning. De presise, men energiske elementene på utsiden leveres i hele silhuetten, og gir en følelse av dynamikk og bevegelse, selv når bilen står stille.

Som en progressiv elektrisk bil er ny teknologi synlig i 45s design. Nederst på døren viser eksempelvis et spesielt garnityr batteriets gjenværende kapasitet på lang avstand, og gjennom aktive LED-lys kan sjåfører intuitivt vite hvor mye rekkevidde som er tilgjengelig, selv før de setter seg inn i bilen. Slike gjennomtenkte elementer er designet for å heve brukeropplevelsen for nye og gamle elbileiere.

Innvendig design

45 bygger på Hyundais ‘STYLE SET FREE’-strategi for fremtidig mobilitet. Denne strategien vektlegger personalisering av design og funksjon, og danner grunnlaget for Hyundais visjoner for bilopplevelsen i et autonomt kjøretøy. Interiøret blir et unikt areal som kan endres og tilpasses for å imøtekomme en rekke krav fra alle ombord.

For passasjerene leverer bilen et komfortabelt og åpent miljø, med komfortable baksetestoler og forseter som kan roteres. Andre nyskapende visjoner er betjening av infotainment-systemet via et projeksjonsgrensesnitt. Dette erstatter en enkel sentral berøringsskjerm med en serie skjermer og funksjoner integrert i selve dashbordet.

Den helelektriske drivlinjen muliggjør en fullstendig nytenkning rundt bilens plassutnyttelse. Plassen er maksimert med batterier og motorer plassert utenfor eller under kupeen.

Batteriene i 45 er satt i hele bilens ‘skateboardgulv’, og bidrar til det romslige interiøret. Kallenavnet ‘skateboard’ kommer av at bilens gulv er helt flatt der batteriene er lagret, med de mulighetene det gir til å skape et åpent rom i kupeen. Gulvet er dekket av et komfortabelt teppe, for å gi følelsen av et behagelig boareal, samt redusere veistøy. Setene svinger seg på sin side mot passasjerene når de åpner døren, for enkel inn- og utstigning.

Rene linjer, ergonomisk plassering av kontroller og en høyteknologisk følelse for interiørflatene forbedrer romfølelsen, samtidig som den forenkler moderniteten i 45s design.

45 blir avduket 10. september på IAA 2019 i Frankfurt (09:25, hall 11). Hyundai vil vise frem ulike fremtidige innovasjoner innen kjøretøyteknologi og integrasjon av livsstilsapplikasjoner for å illustrere ‘STYLEL SET FREE.’

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway