Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai går inn i IONITY

Pressemelding   •   sep 09, 2019 05:00 CEST

Foto: Hyundai

Hyundai Motor Company kunngjør sammen med Kia Motors Corporation i dag at selskapene går inn i IONITY, et ladestasjonselskap etablert av globale bilprodusenter. Som følge av avtalen vil Hyundai Motor Group spille en nøkkelrolle i utbyggingen av lynladestasjoner, med de fordeler det gir selskapets sluttkunder.

Beslutningen om å bli med i IONITY vil gi en rekke fordeler for Hyundai og Kias europeiske kunder. Fra 2021 vil Hyundai og Kias elbiler være utstyrt med 800 volts ladesystemer for å imøtekomme IONITYs maksimale ladekraft på 350 kilowatt. Kunder vil kunne bruke IONITYs HPC-fasiliteter for å redusere ladetidene betydelig og dermed få muligheten til enda mer effektiv langdistansekjøring med elbil.

IONITY er et joint venture som ble etablert i 2017 av BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group gjennom Porsche AG. Siden opprettelsen har IONITY satt i drift nesten 140 ladestasjoner i Europa. Selskapet har i tillegg 50 nye stasjoner under bygging. Teknologien til IONITY er bygget rundt en ladekapasitet på opptil 350 kilowatt, og bruken av den universelle ladestandarden Combined Charging System (CCS) sikrer en bred kompatibilitet på tvers av elbilmodeller og bilprodusenter.

IONITY vil videre utvide sitt nettverk til 400 hurtigladestasjoner i løpet av 2020, med minst en ladestasjon for hver 120 kilometer langs store europeiske motorveier. Den europeiske distribusjonen og agnostiske tilnærmingen på tvers av merker vil forbedre tilgjengeligheten for elektriske kjøretøyer betydelig for både nåværende elbileiere og fremtidige kunder.

- Vår deltakelse i dette selskapet bekrefter konsernets forpliktelse til fremtidig elektrisk mobilitet, sier Thomas Schemera, konserndirektør og sjef for produktdivisjonen i Hyundai Motor Group.

- Jeg er trygg på at vårt arbeid med IONITY vil åpne en ny epoke med høyhastighetslading, der ladingen vil være helt sømløs og enda enklere enn å fylle bensin eller diesel.

Investeringen i IONITY fremhever Hyundai Motor Groups fortsatte innsats for å være en «game changer» i et lavutslippssamfunn. For Hyundai-konsernet inkluderer dette 44 miljøvennlige modeller innen 2025. Konsernet vil bruke partnerskapet i IONITY til å gi sine kunder innovative opplevelser gjennom enda bedre elektrisk mobilitet.

- Hyundai Motor Group tar med seg betydelig internasjonal erfaring og kunnskap med sin fulle strategiske forpliktelse til elektrisk mobilitet. Nye investorers deltakelse i IONITY er et tydelig signal om tillit, sier administrerende direktør i IONITY, Michael Hajesch.

Hyundai Motor Group vil gjennom avtalen få like store eierandeler i IONITY som de resterende partnerne, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Porsche AG.

Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.