Gå videre til innhold
Foto: Hyundai/Arctic Race of Norway
Foto: Hyundai/Arctic Race of Norway

Pressemelding -

Elektrisk Arctic Race med Hyundai

Som det første sykkelrittet i verden som kun skal bruke elbiler, er Hyundai stolt sponsor av spektakulære Arctic Race of Norway.

Med et mål om å bidra til å redusere utslipp av klimagasser ble ideen om et sykkelritt der det kun blir brukt elbiler raskt en svært interessant løsning for arrangørene av Arctic Race of Norway. Klimaendringene er den største utfordringen verden står overfor, og i Arktis merkes klimaendringene trolig mer enn noe annet sted. Nullutslipp er dermed en ekstra aktuell problemstilling for verdens nordligste profesjonelle etapperitt på sykkel.

- Hyundai, som leverer alle bilene til Arctic Race of Norway, ønsket å bruke elbiler. Det syntes vi var en god ide. Det gir mindre utslipp, og vi har nok av ren elektrisk kraft i Nord-Norge, sier daglig leder i Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Hyundai stiller med 46 rene elbiler til rittet, både KONA electric og IONIQ electric.

Utfordringer underveis

Hånd i hånd med ønsket om å bruke elbiler under arrangementet har man avdekket noen utfordringer. Infrastrukturen for elbiler i Nord-Norge, i form av ladestasjoner, er langt dårligere i enn i resten av landet. Dette ønsket Arctic Race of Norway å endre.

- Vi tok dette som en utfordring, og kontaktet kraftselskapene i regionen for å høre om de kunne være med å løse dette. Responsen var overveldende, og nå har vi en løsning på plass som gjør at 46 av bilene i årets ritt kan gå på ren nordnorsk kraft, sier Dybdal.

En løsning for fremtiden

Kraftselskapene Nordkraft, Lofotkraft, Hålogaland Kraft, Vesterålskraft og Trollfjordhar har gått sammen om å finansiere ladestasjoner som skal brukes under Arctic Race of Norway.

- Vi ligger langt etter med elektrifisering av bilparken i Nord-Norge, først og fremst fordi det ikke er gode nok lademuligheter. Gjennom initiativet fra Arctic Race of Norway har vi funnet en mobil løsning for årets ritt, og vi jobber videre med å utvikle permanente løsninger, sier Arnt Winther i Lofotkraft.

En bilpark uten utslipp

Hyundai jobber kontinuerlig med å nå målet om nullutslipp i bilparken og selskapet er helt i tet i bransjen på både helelektriske og elektrifiserte drivlinjer.

- Vi i Hyundai er svært stolte over å bidra til at Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt som kun bruker elbiler. Allerede i år har vi med oss 46 heleletriske biler, mens resten av bilbehovet dekkes av nye Tucson hybrid og IONIQ plug-in. Altså er det allerede nå et rent miljøbilarrangement fra vår side, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Ambisjonen til Arctic Race of Norway er at alle de rundt 120 bilene sykkelrittet bruker skal være elbiler, i løpet av bare tre år. Hyundai støtter fullt opp om dette.

- Vi har en ambisjon om nullutslipp i vår bilpark fremover i Norge. Derfor er det flott å få muligheten til å være med på å utvikle infrastrukturen for dette i Nord-Norge gjennom Arctic Race of Norway, samtidig som vi bidrar til et miljøvennlig arrangement, sier Markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai.

2019-utgaven av Arctic Race of Norway går i fantastisk nordnorsk natur med Lofoten som ramme. Rittet starter 15.8 og varer til 18.8.

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway