Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai i VM i rallycross

Pressemelding   •   mai 23, 2014 08:11 CEST

Bilde: Frodes nye i20 Supercar før avreise til England og Lydden Hill

Hyundais motorsportsatsing fortsetter, nå også i EM i rallycross. I helgen stiller mandalitten Frode Holte opp på Lydden Hill i England med en nybygget i20 rallycross Supercar. Teamet har ennå noe testing igjen på bilen, men de mener den er klar for å prøve seg i mesterskapet der Petter Solberg stakk av med seieren i forrige runde. Frode planlegger å kjøre seks runder av VM i år, alle tellende i EM. Han ser spesielt frem til neste runde i Trondheim, i midten av juni. Der er hele verdenseliten ventet med bl.a. tidligere verdensmestere Jacques Villeneuve  (F1), og Petter Solberg (WRC) i spissen.

Bilen Frode kjører er en ombygget Hyundai i20 med en 1,8 liters motor som yter 550 hk.

Hyundai har også et eget team som deltar i VM i rally, også de med i20. Teamet er eiet av Hyundai Motor og har hovedkvarter i Tyskland. Les mer i vedlagte pressemeldinger


 

Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med 90 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.