Gå videre til innhold
Nye Hyundai IONIQ. Foto: Hyundai
Nye Hyundai IONIQ. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai IONIQ kommer i ny utgave

Hyundai IONIQ har vært en enorm suksess i det norske markedet siden lanseringen i 2016, og Hyundai er nå i ferd med å lansere andre generasjon av IONIQ.

Først kommer IONIQ hybrid og IONIQ plug-in, deretter følger IONIQ electric.

Nye IONIQ får fullstendige tilkoblede tjenester, med Hyundai Bluelink®-teknologi. Det betyr at bilen får støtte for telemetri og automatisk nødanrop med e-Call. IONIQ har i tillegg avanserte aktive sikkerhets- og førerassistentsystemer med Hyundai SmartSense, justerbar regenerativ bremsing, og en ny toppmoderne infotainmentenhet på 10,25’’.

I tillegg har bilen blitt redesignet ut- og innvendig. 

- Med våre nye IONIQ-modeller tilbyr vi ikke bare miljøvennlige biler til stadig flere kunder, men også nye nivåer av tilkoblede tjenester, sier markeds- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe.

- Hyundai Motor viste IONIQ første gang for tre år siden, og bilen representerte et svært viktig steg på merkets vei mot å gjennomføre våre mobilitetsvisjoner for fremtiden. Dette er i kjernen av vår utvikling i løpet av de kommende årene.

Siden lanseringen i 2016 er det solgt mer enn 60.000 IONIQ, og modellen er allerede en av grunnpilarene i Hyundais portefølje av miljø- og nullutslippsbiler. Sammen med den revolusjonerende hydrogenelektriske bilen NEXO og rekkeviddekongen KONA electric, tilbyr Hyundai den bredeste porteføljen av miljøvennlige drivlinjer og modeller i markedet.

Nye IONIQ blir en svært viktig modell på vår videre reise mot å gjøre miljø- og nullutslippsbiler tilgjengelig for enda flere kunder.

Flere viktige utstyrsnyheter

Nye Hyundai IONIQ får en helt ny 10,25’’ infotainmentenhet, som representerer et helt nytt steg i denne klassen. Enheten støtter naturligvis Apple CarPlay og Android Auto, i tillegg til Hyundai LIVE services og navigasjon. Videre får enheten full støtte for telemetri og tilkoblede tjenester.

I tillegg til den nye store enheten, får IONIQ et nytt høyoppløst instrumentpanel, og et nytt dashborddesign. Dette inkluderer et redesignet panel for klimainnstillinger, med overflate i sort høyglans. Bilen er ellers oppfrisket med skarpere linjer, og LED-belysning i interiøret, såkalt ambient lighting.

Utvendig har bilen fått ny grill og et mer raffinert design med nye støtfangere foran og bak. I tillegg har bilen fått redesignede lykter med ny LED-signatur foran og bak. IONIQ blir også tilgjengelig i de tre nye fargene Fluidic Metal, Electric Shadow og Liquid Sand, og bilen vil totalt tilbys i åtte eksteriørfarger.

For den ladbare hybriden introduseres også verdens første «Green Zone»-kjøremodus, som automatisk endrer bilens kjøremodul slik at den i hovedsak går på strøm i stedet for å bruke bensinmotoren i lavutslippssoner.

Nye IONIQ henter også muligheten for enpedalskjøring kjent fra KONA electric, med smart regenerering.

Nye Hyundai IONIQ er ventet til Europa i løpet av 2019. Salgsstart for nye IONIQ hybrid og plug-in forventes å være på sensommeren. Prisene gjøres kjent i forbindelse med salgsstart. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet om lag 50 forhandlere, og har solgt over 105 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway