Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai lanserer fullt tilkoblede biler i 2019

Pressemelding   •   nov 13, 2018 08:56 CET

Foto: Hyundai Motor Group

Hyundai Motor Corporation og Vodafone har inngått en fersk europeisk avtale. Sammen vil selskapene sikre tilkoblede biler fra 2019.

Hyundai har sammen med Kia inngått en europeisk avtale for tilkoblede biler med Vodafone. Fra 2019 lanseres systemet i Europa.

Sammen vil selskapene tilby fullt tilkoblede infotainmentsystemer, i tillegg til en rekke andre tilkoblede tjenester for bilene. Avtalen lar Hyundai utnytte Vodafones tekniske ekspertise, og vil gi tilkoblede tjenester til sjåfører over hele Europa. Vodafones IoT-nettverk vil utnyttes til å rulle ut Hyundais egne tjenester, og dette gir kundene det siste innen telemetri.

Det nye infotainmentsystemet som inkluderer disse tjenestene lanseres i 2019. Tjenestene som inkluderes er blant annet helt fersk trafikkinformasjon, parkerings- og lokasjonstjenester, bildiagnostikk, avansert alestyring og mye annet. Systemet fungerer i tillegg med Android Auto og Apple CarPlay, for å gi en sømløs integrasjon med smarttelefoner.

- Dette strategiske partnerskapet vil la oss tilby svært mange sjåfører fullt tilkoblede kjøretøyer, støttet av et omfattende europeisk datanettverk. Systemet lanseres neste år med en rekke nye og oppdaterte modeller fra Hyundai og Kia. Det betyr at kundene vil ha den mest nøyaktige og relevante informasjonen tilgjengelig til enhver tid, sier Jungsik Suh, president for IKT i Hyundai Motor Group.

Vodafone støtter det synet.

- Vi er stolte over å jobbe med Hyundai og Kia for å forberde kjøreopplevelsen for deres europeiske kunder. Vodafone har omfattende erfaring med å tilby tilkoblede tjenester til bilbransjen, noe som gir bilprodusentene mulighet til å hele tiden utvikle teknologien ombord, så vel som kundeopplevelsen. Vi er veldig glade for å inkludere Hyundai og Kia som partnere i dette veldig innovative markedet, sier IoT-direktør Stefano Gastaut i Vodafone.

Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.