Gå videre til innhold
Hyundais helt nye tredjegenerasjons plattform. Foto: Hyundai
Hyundais helt nye tredjegenerasjons plattform. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai lanserer helt ny plattform - ny elbil kommer allerede i 2020

Hyundai viser i dag frem en helt ny plattform som gir vesentlig forbedret sikkerhet, effektivitet, designbredde og kjøreegenskaper. Og plattformen kommer i dedikerte versjoner for elektriske og hydrogenelektriske biler.

Hyundai presenterer i dag sin helt nye tredjegenerasjons plattform. Den nye plattformen er kraftig forbedret i forhold til dagens på alle områder, og utmerker seg med en rekke innovative løsninger og muligheten for mange forskjellige design. Den byr dessuten på dramatisk forbedrede kollisjonsegenskaper, og det i forhold til Hyundai-modeller som allerede er prisvinnende for sin høye sikkerhet.

Den nye plattformen lanseres allerede med helt nye Hyundai Sonata, som har salgsstart i Sør-Korea i slutten av måneden.

Blant nøkkelegenskapene i den nye plattformen finner vi utstrakt bruk av varmpresset høyfast stål i kollisjonsabsorberende soner. Dette gjør at bilen vil absorbere enda mer av energien fra en kollisjon, og dermed sørge for enda mindre skade på kupeen. I tillegg er plattformen designet slik at hjulene flytter seg utover ved en kollisjon for å hindre at bilen begynner å spinne, og dermed sørger den for at sjansen for sekundære kollisjoner er vesentlig redusert. Kupeen er dessuten mer rigid enn noen gang.

Det er naturligvis ikke bare på sikkerhetssiden den nye plattformen byr på viktig innovasjon. Kortere overheng, lengre akselavstand og lavere tyngdepunkt bidrar til mer dynamiske kjøreegenskaper, og gir langt bedre plass i kupeen. Det gjør også at man får en lavere og mer aerodynamisk silhuett, og ved at man plasserer setene lavere får man bedre plass i kupeen med langt bedre benplass i baksetet.

De dynamiske kjøreegenskapene er ytterligere forbedret av optimal vektfordeling. Dette gjøres blant annet ved smartere plassering av batterier og motor. Plattformen får dessuten vesentlige forbedringer i fjæringer foran og bak.

Den nye plattformen er også designvennlig, og gir svært mange muligheter på dette området. Den bidrar dessuten til vesentlig høyere effektivitet, med en rekke smarte løsninger for luftstrøm og aerodynamikk. I tillegg til å minske luftmotstanden, gjør dette at bilen blir mer stabil. 

Stabiliteten er også økt ved å plassere tungt utstyr lavere. Det reduserer vekten i seg selv, og bidrar til forbedringene i tyngdepunktet. Det gir også mye mer dynamisk styrefølelse, ettersom bilens stivhet økes dramatisk. En annen svært viktig egenskap i den nye plattformen er at lyddempingen blir mye bedre ved redusert vibrasjon og økt bruk av lydabsorberende materiale. 

Dedikert elbilplattform allerede i 2020

Hyundais tredje generasjon plattform introduseres i tre dedikerte versjoner. En for fossile og hybride drivlinjer, en for hydrogenelektriske drivlinjer og en for helelektriske biler.

For Norges del vil naturlig nok sistnevnte bli svært viktig, og allerede i 2020 lanseres den første nye helelektriske Hyundai-modellen på dedikert EV-plattform.

- Dette er en svært spennende plattform, som vil gi våre kunder enda bedre biler enn før. Bedre kjøreegenskaper, høyere effektivitet og kraftig forbedret sikkerhet er elementer som vil bidra til å gjøre våre produkter enda mer attraktive, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway. 

- Vi er naturligvis ekstra spente på nullutslippsbilene som dukker opp på ny plattform de kommende årene, og gleder oss stort til å se hva som kommer allerede neste år.

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet om lag 50 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway