Følg Hyundai Motor Norway

​Hyundai med ny innsikt om IONIQ og fremtiden som smart mobilitetsleverandør

Pressemelding   •   sep 04, 2020 13:56 CEST

Hyundais dedikerte undermerke for elbiler, IONIQ. Foto: Hyundai
  • Hyundais Motor Europes president Michael Cole har i dag presentert detaljer om Hyundais overgang fra bilprodusent til smart mobilitetsleverandør.
  • Cole delte også innsikt om Hyundais nye dedikerte undermerke for elbiler, IONIQ.

Hyundai var i dag, 4. september, en del av den globale pressekonferansen under teknologimessen IFA.

Hyundai Motor Europes president og toppsjef Michael Cole delte under et intervju på scenen innsikt om Hyundais forpliktelse til å lede forandringen for fremtidens mobilitet, samt selskapets strategi for fremtiden. Cole snakket blant annet om Hyundais forandring fra bilprodusent til en smart mobilitetsleverandør, inkludert selskapets fremgang i utviklingen av ny teknologi, men også innen infrastruktur og tjenester.

Samtalen fortsatte rundt Hyundais strategi for elektrifisering, og Cole trakk frem Hyundais enorme investeringer i forskning og utvikling, samt selskapets hårete produksjonsmål for lav- og nullutslippsbiler. Hyundai skal i løpet av de neste fem årene investere om lag 500 milliarder kroner i forskning og utvikling av elektrisk mobilitet, så vel som 70 milliarder kroner til utvikling brenselcelleteknologi frem til 2030.

Cole bekreftet med det at Hyundai satser bredt på nullutslippsløsninger, og at selskapet i tillegg til elbiler vil ha et stort fokus på hydrogenelektriske biler de kommende årene.

- Vi ønsker å være en leder på brenselcelleteknologi, og vi utvider våre tiltak for å bidra til et hydrogensamfunn. Planen vår er å produsere 700.000 brenselcellesystemer årlig innen 2030, sa Cole.

Presidenten i Hyundai Motor Europe snakket også om historien til IONIQ, fra den originale bilmodellen, via Project IONIQ som har ledet til innovasjoner som exoskjeletter og Hyundai Scooter, til det helt nye undermerket IONIQ. IONIQ vil i fremtiden være et dedikert elbilmerke i Hyundais portefølje, og spiller en helt sentral rolle i å akselerere Hyundais plan om å lede det globale elbilmarkedet innen få år.

Allerede tidlig i 2021 kommer den første helt nye IONIQ-modellen, familie-CUVen IONIQ 5. Alle de kommende IONIQ-modellene vil være basert på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP.

Cole trakk også frem Hyundais europeiske strategi, og forklarte hva kunder kan forvente fra Hyundai fremover.

- Vårt mål er å redefinere opplevelsen om bord fullstendig. Vi skal fokusere på ideen om å skape et tilkoblet og personifisert miljø om bord i våre biler.

Video med høydepunkter fra Hyundais presentasjoner under IFA er tilgjengelig lenger ned på siden. 

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.