Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai Tucson. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai Tucson. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundais helt nye SUV får revolusjonerende design

  • Hyundai slipper de første bildene av helt nye Tucson
  • Tucsons eksteriørdesign har temaet ‘Parametric Dynamics’, med dristige og kantete overflater, samt banebrytende lysdesign
  • Bilens nye doble cockpit-interiør er optimalisert for en intuitiv og høyteknologisk brukeropplevelse
  • Den digitale verdenspremieren til helt nye Tucson finner sted 15. september

Hyundai Motor viser i dag frem de første bildene av helt nye Tucson. Nye designhøydepunkter inkluderer Hyundais helt nye lyktesignatur ‘Parametric Hidden Lights’, samt bilens innovative doble cockpit-design som er optimalisert for en personlig, intuitiv og høyteknologisk brukeropplevelse. Bildene som i dag slippes hinter om de innovative egenskapene som ligger i helt nye Tucsons dristighet og pionerånd.

Den digitale verdenspremieren for helt nye Tucson er den 15. september. Livesending, video og bilder blir tilgjengelig på Hyundais nettsider og i Hyundais sosiale mediekanaler.

- Designretningen ‘Sensuous Sportiness’ har som mål å heve de emosjonelle kvalitetene i bildesign. Vi ønsker at kundene våre virkelig skal kjenne på følelser, og med helt nye Tucson introduserer vi denne designretningens ultimate evolusjon. Dette er et definitivt «statement» om Hyundais ustoppelige moment, sier Hyundais designsjef SangYup Lee.

- Tucsons avanserte og eksperimentelle design er tro mot bilens pionerånd, og den hever listen og flytter grensenei det som er bilindustriens mest konkurranseutsatte segment.

Designidentiteten ‘Sensuous Sportiness’ ble først introdusert på nye Elantra, og gir ekstra slagkraft til Tucsons innovative designtema ‘Parametric Dynamics’.

Helt nye Hyundai Tucson blir en revolusjonerende familie-SUV. Foto: Hyundai

Et parametrisk eksteriør som gjør inntrykk

Helt nye Tucson har et avansert eksteriørdesign som reflekterer det Hyundai kaller ‘Parametric Dynamics’. I dette designspråket utnytter man linjer, overflater, vinkler og former til å skape kinetiske og juvelliknende detaljer som gir en helt enestående og dristig estetikk. Parametriske og skjulte lykter gir et sterkt førsteinntrykk med utradisjonell design. Disse lyktene utgjør bilens kjørelys, og er signaturelementer som er sømløst integrert i bilens juvelgrill. Lyktehusene er med andre ord kun synlige når lysene er påslått.

Som helhet er helt nye Tucson større og bredere enn forgjengeren, og bilen har et langt panser og korte overheng som sammen med lang akselavstand bidrar til en coupeaktig karakter. Fra siden gir de kantete karosseridelene enda en tolkning av det parametriske designet. Meislede overflater skaper en slående kontrast mellom den elegante silhuetten og de rette maskuline linjene, som sørger for bevegelse selv når bilen står stille. De atletiske og kraftfulle formene glir sømløst over i rettvinklede hjulbuer, som huser dynamiske lettmetallfelger.

Et ‘INTERSPACE’ med et integrert grensesnitt

Å tre inn i helt nye Tucsons interiør, eller ‘INTERSPACE’, er nesten som å sette seg inn i et perfekt organisert rom hvor hverdagens mas forsvinner. Her er plass, teknologi og informasjon i fullstendig harmoni.

Evolusjonen i Tucsons interiør har gitt et lavere instrumentpanel, og huset over instrumentene er fjernet helt. Det skaper en helt ren og ryddig overflate, fri for rot og unødvendige elementer. Lagvise og sanselige former forsterker følelsen av åpenhet og plass. Dashbordet er som en bred rygg som sømløst glir sammen med dørene, og pakker seg rundt sjåføren og passasjeren på en trygghetsskapende måte. De vertikale og sanselige formene i den helintegrerte midtkonsollen er inspirert av fosser. To sølvfargede linjer som går hele veien fra midtkonsollen til bakdørene skaper en harmoni i de gjennomtenkte materialvalgene som er av svært høy kvalitet og i komplementære og nøytrale fargetoner.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway