Gå videre til innhold
Nye Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid. Foto: Hyundai
Nye Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Syvseters ladbar SUV med svært aggressive priser

  • Nye Hyundai SANTA FE ble vist frem for første gang i slutten av mai 2020, med et oppdatert design, nye drivlinjer og avansert sikkerhet.
  • Bilen har Hyundais helt nye tredjegenerasjons plattform, som gir store forbedringer i ytelser, dynamikk, effektivitet, plass og sikkerhet. Blant annet er bilen enda romsligere enn før, selv som ladbar hybrid.
  • Nye SANTA FE slippes med en bred portefølje av nye motorer i Europa, og kommer til Norge med Hyundais helt nye 1.6-liters «SmartStream» T-GDi turbobensinmotor kombinert med et avansert ladbart hybridsystem.
  • SANTA FE Plug-in Hybrid kan nå bestilles hos norske forhandlere. De første bilene er ventet til landet i april.

Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid er en stor syvseters ladbar SUV med avansert mekanisk firehjulstrekk som standard. Nå har den store familiebilen fått priser, og de er svært aggressive.

Hyundai er i ferd med å etablere en meget attraktiv modellportefølje i det norske markedet, bestående av kun ladbare og elektriske biler. Nylig lanserte merket KONA Electric i ny utgave med nye og attraktive priser, og i januar startet forhåndssalget av helt nye TUCSON Plug-in Hybrid. 23. februar får den helt nye helelektriske familie-crossoveren IONIQ 5 sin verdenspremiere, med banebrytende teknologi og design.

Mens TUCSON Plug-in Hybrid og IONIQ 5 sørger for svært attraktive modeller i det populære segmentet for romslige familie-SUVer og crossovere, er det SANTA FE Plug-in Hybrid som troner på plasstoppen i Hyundais portefølje. Bilen levers som standard med syv seter, mekanisk firehjulsdrift og et helt nytt ladbart hybridsystem. Som med TUCSON, får SANTA FE Plug-in Hybrid svært god plassutnyttelse grunnet Hyundais helt nye modulære plattform GMP (Global Modular Platform).

Aggressiv prising

Nye SANTA FE Plug-in Hybrid tilbys i Norge i to topputstyrte utgaver. I grunnutstyrnivået Premium er alt utstyr standard til en svært konkurransedyktig pris. I tillegg kan man velge en attraktiv Luxury Package. Med denne oppgraderes de ventilerte skinnsetene til Nappaskinn, taktrekket oppgraderes til semsket kunstskinn og man får designelementer i aluminium i midtkonsollen.

I tillegg får man med Luxury Package lakkerte skjørt i stedet for tradisjonelle SUV-plastskjermer, og oppgraderte forkrommede beskyttelsesdeksler foran og bak.

Fullstendig prisliste:

SANTA FE Plug-in Hybrid 4WD Premium 639 000 kroner

Luxury Package +20 000 kroner

Metallic 8.400 kroner

I tillegg tilkommer leveringstillegg, veiledende 10 900 kroner.

Detaljert prisliste her

Først ut på ny plattform

Nye SANTA FE er sammen med TUCSON den første Hyundaimodellen i Europa, og den første SUVen i verden, som er basert på Hyundais helt nye tredjegenerasjons plattform. Den nye plattformen muliggjør også signifikante forbedringer i ytelser, kjøreopplevelse, drivstofføkonomi og sikkerhet.

SANTA FE er allerede kjent for å være romslig og praktisk, men dette tas enda et steg videre i den nye utgaven. Den nye plattformen sørger for optimal plassutnyttelse, selv med de nye elektrifiserte drivlinjene. Bilens lengde, bredde og høyde er økt fra forgjengeren.

Dimensjoner (i mm)

Lengde

4,785 (+15mm)

Bredde

1,900 (+10mm)

Høyde

1,685 (+5mm)

Akselavstand

2,765

Overheng

Foran

945 (+5mm)

Bak

1,075 (+10mm)

Den smarte plassutnyttelsen i den nye plattformen gjør at batteripakken kan plasseres under for- og baksetene i den ladbare hybridutgaven av nye SANTA FE. Det gjør at batteripakken ikke påvirker plassen i hverken kupeen eller bagasjerommet. Som følge av den nye plattformen er plassen innvendig dessuten økt, og baksetepassasjerene har tre centimeter lenger benplass enn før. På tredje rad har man fire centimeter ekstra benplass. Bagasjerommet har også blitt større, og på syvseteren er plassen økt med 24 liter til 571 liter når bakerste seterad er felt ned. Med andre seterad i fremste innstilling og med rett seterygg har man 782 liter tilgjengelig. Det er 32 liter mer enn i forrige utgave av SANTA FE.

Firehjulstrekk og terrengvelger

Nye SANTA FE Plug-in Hybrid leveres med Hyundais egne mekaniske firehjulstrekkteknologi HTRAC som standard. For første gang leveres bilen også med en egen terrengvelger. Med kontrollhjulet som er plassert i bilens midtkonsoll kan man enkelt skifte mellom moduser tilpasset forskjellige føreforhold. De forskjellige modusene endrer bilens oppsett for å få optimal kjøreytelse og tilpasset firehjulstrekk etter forholdene. Man kan velge mellom sand, snø og leire, i tillegg til de kjente kjøremodusene eco og sport. Systemet har også en «smart driving mode»-funksjon, som automatisk velger riktig kjøremodus.

Kombinasjonen av nye kjøremoduser og HTRAC gir nye Santa Fe forbedringer i akselerasjon, stabilitet og drivstoffeffektivitet. På snø, grus eller leire økes bilens grep for å gi bedre egenskaper i svinger. Under glatte forhold fordeles kraften automatisk til alle fire hjul, mens sportmoduset gir økt akselerasjon ved å sende opptil 50 prosent av kraften til bakhjulene

Tilkoblet med Bluelink

Ny funksjonalitet og teknologi som tidligere har vært forbeholdt premiumsegmentet sender SANTA FE til tet i sin klasse. I tillegg til et stort, nytt og fulldigitalt instrumentpanel og ny navigasjonsskjerm i bredformat, har nye SANTA FE tilkoblede nettbaserte tjenester med Bluelink. Dette inkluderer Hyundai LIVE Services, som blant annet betyr trafikkinformasjon, parkeringsoppdateringer, bensinpriser og vær i sanntid. Parkerer man bilen innenfor en radius på mellom 200 meter og 2 kilometer fra destinasjonen man hadde i bilens navigasjon, kan man få «Last Mile Navigation» gjennom Bluelink-appen på smarttelefonen, slik at man kan fortsette reisen til fots på en enkel måte.

Nye SANTA FE har også trådløs støtte for Apple CarPlay og Android Auto. Ladeplaten for trådløs lading av mobiltelefoner er også oppgradert med raskere lading på inntil 15 watt. Bak kan man enkelt lade mobiltelefonen via USB.

Som med forrige utgave av bilen, blir nye SANTA FE som standard levert med head-up display i Norge. Med 8’’ projeksjon direkte på frontruten har man god oversikt over viktig informasjon som hastighet, navigasjonsdata og sikkerhetsvarsler.

Enda flere toppmoderne sikkerhetssystemer

Nye SANTA FE er utstyrt med Hyundais omfattende sikkerhetsteknologi, og har SmartSense-funksjoner som følger de strengeste sikkerhetsstandardene i Europa. Ytterligere forbedringer i sikkerhetsutstyret gjør at nye SANTA FE er på linje med premiumkonkurrenter.

For første gang er modellen utstyrt med Highway Driving Assist (HDA). Dette systemet er en kombinasjon av filholderen og smart cruise control, og benytter sensorer og kartdata for å sikre en trygg kjøretur. Systemet kan i tillegg senke farten automatisk i områder med begrenset fart. En egen knapp på rattet gjør det enkelt å aktivere HDA med et enkelt trykk.

En annen ny funksjon er ryggekollisjonsassistent (PCA). Dette systemet benytter bilens kameraer og ultrasoniske sensorer for å oppdage hindringer når man rygger. Systemet varsler først, og bremser selv om nødvendig for å hindre en kollisjon. Bilen kan også parkere seg selv med fjernstyrt parkering (RSPA), som enkelt kontrolleres fra nøkkelen uten at sjåføren selv trenger å være i bilen. Utover de nye systemene, har bilen en lang rekke andre smarte og aktive sikkerhetsfunksjoner. Dette inkluderer blant annet automatisk nødbremse (FCA), blindsonevarsling (BCW), blindsoneassistent (BCA), kameravisning av blindsonen i instrumentpanelet (BVM), Safe Exit Assist (SEA) som hindrer baksetepassasjerer i å åpne dørene dersom et kjøretøy er på vei forbi, filholder (LFA) og ryggeradar som overvåker innkommende trafikk 25 meter til hver side for bilens hekk (RCCA).

Nye Hyundai SANTA FE Plug-In Hybrid er allerede tilgjengelig for bestilling, og de første bilene er ventet til Norge i april.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway