Gå videre til innhold
Hyundai blir nå helt ladbart og elektrisk i Norge. Foto: Hyundai
Hyundai blir nå helt ladbart og elektrisk i Norge. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai slutter med fossile biler i Norge

Hyundai Motor Norway har solgt sin siste rene fossile bil i Norge, og går nå over til et helelektrifisert og ladbart modellutvalg.

Hyundai har vært en ledende aktør på elbiler i det norske markedet i flere år, etter introduksjonen av de svært populære modellene IONIQ Electric og Kona Electric i henholdsvis 2016 og 2018.

Per 6. desember 2020 er Hyundai Norges sjette største bilmerke, og ser man på kun elbiler er merket landet tredje største med god margin. Kona Electric er merkets viktigste modell i 2020, og er så langt i år registrert i 4 677 eksemplarer. IONIQ Electric er også en svært populær bilmodell i Norge, med over 2 000 solgte så langt i 2020.

Totalt har Hyundai i 2020 en elbilandel på over 94 prosent, og av det resterende salget er ladbar hybrid den viktigste drivlinjen. På vei inn i 2021 er det helt tydelig at sistnevnte vil bli viktigere for merket neste år.

- Vi står nå ved et helt sentralt veiskille for Hyundai i Norge, der vi i løpet av bare noen få måneder vil lansere en rekke svært attraktive og viktige modeller i det norske markedet. I helt nye Tucson og Santa Fe får vi nå to ladbare SUVer som er helt perfekte for det norske markedet, og i tillegg nærmer det seg lansering av den helelektriske familie-SUVen IONIQ 5, sier administrerende direktør Thomas Rosvold i Hyundai Motor Norway.

De store produktnyhetene betyr at Hyundai nå får en så stor og spisset elektrifisert produktportefølje for det norske markedet at merket like godt slutter å selge fossile biler og hybrider uten ladekabel. Prislistene til Hyundai allerede oppdatert, og alt av fossile modeller er kuttet.

- Per nå består vår modellportefølje i Norge av 100% nullutslippsbiler, med Kona Electric, IONIQ Electric og NEXO. I starten av 2021 utvider vi porteføljen med Tucson Plug-In Hybrid og Santa Fe Plug-In Hybrid, og snart letter vi på sløret rundt helt nye IONIQ 5. Hyundai er helt i tet på elbiler og elektrifisering, og dermed er vi nå i den unike posisjonen at vi kan bli et helt ladbart og elektrisk merke i Norge.

En unik produktportefølje

Hyundai har siden 2016 vært et ledende elbilmerke. Da lanserte selsjaoet sin nyskapende IONIQ, som både var og er verdens første bil med tre elektriske drivlinjer; hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk. I Norge har IONIQ det siste året vært solgt kun som ladbar hybrid og elektrisk, og fra 2021 er det kun den elektriske modellen som gjelder her til lands. IONIQ Electric er fortsatt markedets mest effektive elbil, og med faceliften som kom i 2019 fikk bilen en fornyet og toppmoderne utstyrspakke, så vel som større batteri og lengre rekkevidde.

Med lanseringen av Kona Electric i 2018 revolusjonerte Hyundai elbilmarkedet, ved å tilby den første folkelige elbilen med svært lang rekkevidde. Det førte til at selskapet måtte stenge interessentlisten da denne nådde 20 000 personer, og at 7 000 ordre ble inngått nærmest umiddelbart etter lansering. Siden har Kona Electric blitt oppgradert med nytt utstyr og enda lengre rekkevidde, og med 484 kilometer etter WLTP-syklusen er bilen fortsatt en rekkeviddevinner i markedet.

Helt i starten av 2021 lanserer Hyundai sin helt nye ladbare hybrid Tucson. Bilen er en romslig familie-SUV med ekte firehjulsdrift som standard, og er dermed en perfekt match for norske familiebilkunder. Tucson Plug-In Hybrid har i tillegg et design som skiller seg kraftig ut med banebrytende lysteknologi og skarpe linjer, i tillegg til en opplevd kvalitet og et utstyrsnivå som hevder seg mot selv vesentlig dyrere biler. Blant annet har bilen kameravisning av blindsonen, navigasjonsbasert smart cruise control og fjernstyrt parkering, hvor man selv ikke trenger å sitte i bilen, for å nevne noe. En fullverdig aktiv sikkerhetspakke og komfortelementer som ventilerte skinnseter, oppvarmet ratt, kraftig lydanlegg fra Krell og stort panoramaglasstak er en selvfølge. Det samme er et fornuftig prisnivå med høy kundeverdi.

Santa Fe Plug-In Hybrid lanseres også tidlig i 2021, og kan vise til mange av de samme produktfordelene som Tucson. I tillegg blir bilen syvseter om standard i det norske markedet, og vil dermed få en unik kombinasjon av ladbar drivlinje med ekte firehjulsdrift, svært god plass til syv personer, høy opplevd kvalitet med premiumambisjoner og svært høyt utstyrsnivå. Også her til en fornuftig pris med høy kundeverdi.

IONIQ 5 er Hyundais helt nye elektriske familie-SUV som lanseres og kommer til markedet tidlig i 2021. Bilen er den første som er basert på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP, og bilen får en rekke helt unike elementer. Blant annet er den først i verden med toveis lading som gjør at man kan plugge andre enheter til bilen for å hente strøm. I tillegg får bilen verdens første multiladefunksjon og 800V-batterisystem som gir lynlading, IONIQ 5 får ellers en omfattende liste av funksjoner og egenskaper, samt den banebrytende plattformen som muliggjør maksimal plassutnyttelse gjennom svært lang akselavstand, korte overheng foran og bak, og en smart cockpit-modul.

I løpet av få måneder vil Hyundai dermed ha et helt oppdatert, ladbart og fullelektrifisert produktutvalg som er skreddersydd for det norske markedet.

Modellprogrammet blir som følger fra tidlig i 2021:

Elektrisk:

  • Kona Electric
  • IONIQ Electric
  • IONIQ 5

Ladbar hybrid:

  • Tucson Plug-In Hybrid
  • Santa Fe Plug-In Hybrid

Hydrogenelektrisk:

  • NEXO

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway