Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

IONIQ 5 oppnår den høyeste interessen noen gang i Europa

 • Verdenspremieren til IONIQ 5 genererte ekstrem interesse blant kundene i Europa, og etter få dager har 236 000 kunder meldt interesse for bilen
 • I første omgang kunne kundene i fem land bestille en av totalt 3 000 tilgjengelige biler av lanseringsutgaven IONIQ 5 Project 45. Det endte med at tett oppunder tre ganger så mange kunder ønsket å reservere bilen på 24 timer
 • Hyundai starter leveranser av IONIQ 5 sommeren 2021

Hyundai lanserte den helt nye dedikerte elbilen IONIQ 5 under en digital verdenspremiere 23. februar. De første bilene leveres allerede til sommeren.

I etterkant av lanseringen av helt nye Hyundai IONIQ 5, ble det fort tydelig at den dedikerte elbilen setter nye rekorder for Hyundai. Aldri tidligere har en bil fra merket generert mer interesse fra europeiske kunder like etter lanseringen enn IONIQ 5.

Hyundai slapp i forbindelse med verdenspremieren lanseringsmodellen IONIQ 5 Project 45. Bilen var tilgjengelig i et begrenset volum på 3 000 enheter for fem europeiske markeder; Frankrike, Nederland, Storbritannia, Tyskland og Norge. Det var med andre ord klart at nåløyet ble trangt, men likevel ønsket nærmere tre ganger så mange kunder å reservere sin IONIQ 5 Project 45 i løpet av de første 24 timene.

Allerede like etter verdenspremieren genererte IONIQ 5 svært høy nettsidetrafikk og aktivitet i sosiale medier, og mer enn Hyundai noen gang tidligere har registrert i forbindelse med en slik lansering i Europa. IONIQ 5 overgikk til og med helt nye og svært populære Tucson, som er en modell som i årevis har solgt i høye volumer på det europeiske markedet.

IONIQ 5 er den første modellen som er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Bilen er også den første modellen i Hyundais nye dedikerte elbilmodellportefølje IONIQ. IONIQ 5 markerer dermed starten på en ny æra innen elektrisk mobilitet, med ingredienser som bærekraftige og innovative løsninger, miljøvennlige materialer og banebrytende lynlading.

Den eksklusive lanseringsmodellen IONIQ 5 Project 45 blir den første som leveres til europeiske kunder. Bilen er fullutstyrt som standard, og har utstyrselementer som solcelletak og store 20’’ lettmetallfelger. 

- Den eksepsjonelt høye interessen vi opplever for IONIQ 5 bekrefter styrken i Hyundais nullutslippsbiler, sier president for marked og produkt i Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

- Med ultrarask lynlading, lang rekkevidde og et interiør med store tilpasningsmuligheter, er IONIQ 5 en gamechanger som setter en helt ny standard i klassen. De unike egenskapene har umiddelbart vist seg å tiltrekke et stort antall europeiske kunder.

  Kundene som har lagt inn ønske om å reservere IONIQ 5 Project 45 får i uke 9 vite om de er en av de 3 000 heldige som får reservert lanseringsmodellen.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Pressekontakt

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway