Følg Hyundai Motor Norway

Ny utfordrer på el-bilmarkedet

Nyhet   •   jan 07, 2016 09:32 CET

Hyundai har i dag lansert IONIQ, en helt nyutviklet elektrisk bil hvor man kan velge mellom tre modellvarianter med kun batteridrift (BEV), ladbar hybrid (PHEV) eller ren hybrid (HEV).

Det har vært et viktig mål for Hyundai å utvikle en bil med dynamiske kjøreegenskaper og tiltalende utseende, noe som skal bidra til å gjøre IONIQ klasseledende. Den nye bilen er derfor spesielt konstruert for alternative drivlinjer med lithium polymerbatteriene plassert lavt i bilen, noe som gir et lavt tyngdepunkt for rask og stabil håndtering på svingete veier. Den har også Hyundais egenutviklede dobbelclutchkasse (DCT*), noe som skal bidra ytterligere til kjøreopplevelsen.

IONIQ er bygget med 53 % høyfast stål kombinert med lettvektsaluminium. Det medfører en besparelse på 12, 6 kg (45 %) på bilens ikke-strukturelle vekt siden panser, bakdør og fjæringskomponenter er bygget i aluminium. Resten av bilens karosseri er bygget i Hyundais høyfaste stål for best mulig kollisjonssikring.

Les mer om IONIQs motorisering og avanserte karosseri i vedlagte pressemelding og PDF fra Hyundai Motor.

*DCT: Dual Clutch Transmission

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.