Følg Hyundai Motor Norway

Her er alle nyhetene fra Hyundai på bilmessen i Frankfurt

Pressemelding   •   sep 15, 2015 05:15 CEST

Her er en oppsummering av de viktigste nyhetene fra Hyundai på IAA bilmessen i Frankfurt denne uken.

Hyundais fjerde generasjon av Santa Fe spiller en hovedrolle i Frankfurt. Av 1,2 millioner solgte SUV fra Hyundai i Europa, står Santa Fe for 1/3 av dette salget. Den nye modellen kan for utenforstående se lik ut som forrige generasjon, men denne utgaven har kosmetiske forbedringer og avansert sikkerhetsteknologi som utgjør betydelige forbedringer. Les mer om dette i vedlagte pressemelding.

Hyundai viser også nye tøffe i20 Active på messen. Det er en kompakt cross over for kunder med en aktiv livsstil. I tillegg til helt nye motorer skiller denne fem-dørs versjonen av i20 seg fra sine søsken på flere måter. Over halvparten av karosseridelene er ulike fra den orginale fem-dørs versjonen. Bilen er også 20 mm høyere enn sine søsken og med høyere plasserte seter som gir bedre komfort og utsyn for denne type bil. Bilen er konstruert for å tåle tøffere forhold og er slik sett også i slekt med Hyundais øvrige SUV-tilbud. Bilen kommer også med en helt ny 1,0 liters turbobensin motor med 100 HK (Co2 106 g/km) eller 120 HK.(Co2 116 g/km). Les mer om i20 Active i vedlagte pressemelding.

Hyundai presenterer også en ny generasjon turbobensinmotorer og nye drivlinjer. Den tresylinderete 1,0 liters  motoren med 100 eller 120 hk vil bli å finne på alle utgaver av i20 i løpet av 2015. De nye motorene spiller også en viktig rolle i å minske forbruk og utslipp, noe som skal skje uten at det går utover kjøreopplevelsen. I tillegg vises den ny syv-trinns dobbeltclutchkassen (7DCT) som ytteligere bidrar til lavere utslipp og forbruk. Les mer om dette i vedlagte pressemelding

Hyundai viser også nye i40 som en av de første med Android Auto. Hyundai Sonata har hatt en slik løsning ett halvt års tid i U.S.A. og nå kommer den til Europa. Android Auto lar sjåføren koble opp sin smarttelefon slik at den kan brukes via skjermen på dashbordet. Der kan man betjene apper som primært er relatert til musikkstreaming, kommunikasjon og radiotjenester. Formålet er å gi sjåføren tilgang til sin smarttelefon, samtidig som man holder bedre fokus på kjøringen.Videre er nå karttjenesten koblet mot TomTom LIVE services som sørger for oppdatert trafikkinformasjon, værinformasjon og hjelp til å finne POI (Point of interest). Les mer i vedlagte pressemelding. 

Hyundai Motors pressekonferanse på bilmessen i Frankfurt finner sted kl 11:30 i Hall 6 tirsdag 15. september.

SPERREFRIST: Tirsdag 15. september kl 08:00

Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent nærmere 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.