Gå videre til innhold
20 nye hydrogenstasjoner i Norge innen 2020

Blogginnlegg -

20 nye hydrogenstasjoner i Norge innen 2020

Det norske hydrogenselskapet NEL har signert en intensjonsavtale med den Reitan-eide Uno-X Gruppen, som sier at de innen 2020 skal etablere minst 20 hydrogen-stasjoner i Norges største byer.

NEL og Uno-X opplyser at de vil etablere et joint venture med henholdsvis 49 og 51 prosents eierandel, og selskapet har som mål å bygge opp et nettverk av fyllestasjoner for hydrogen.

Starter sentralt

Selskapene opplyser at de ser det som naturlig å starte sentralt på Øst- og Vestlandet. NEL-sjef Lars Christian Stugaard sier til Teknisk Ukeblad at etter denne utrullingen vil det bli mulig å bruke en hydrogenelektrisk bil på lik linje med en vanlig bil i Norge. Den daglige bruken vil være sammenlignbar med en bensin- eller dieselbil i dag.

Hyundai står klar med hydrogenelektriske biler

Hyundais hydrogenelektriske ix35 Fuel Cell har blitt serieprodusert siden 2013 og er til salgs i 12 europeiske land i tillegg til Norge, Nord-Amerika og Korea. Den bruker hydrogen som drivstoff for en 99Kw/136 HK elektrisk motor med toppfart på 160 km/t. Rekkevidden er opp til 600 km på en fylling og eneste utslipp er vanndamp. Les mer om ix35 Fuel Cell her.

Kilder: hydrogen.no, Norsk Hydrogenforum, NEL, Uno-X og Teknisk Ukeblad

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway