Gå videre til innhold
20 nye hydrogenstasjoner i Norge innen 2020

Blogginnlegg -

20 nye hydrogenstasjoner i Norge innen 2020

Det norske hydrogenselskapet NEL har signert en intensjonsavtale med den Reitan-eide Uno-X Gruppen, som sier at de innen 2020 skal etablere minst 20 hydrogen-stasjoner i Norges største byer.

NEL og Uno-X opplyser at de vil etablere et joint venture med henholdsvis 49 og 51 prosents eierandel, og selskapet har som mål å bygge opp et nettverk av fyllestasjoner for hydrogen.

Starter sentralt

Selskapene opplyser at de ser det som naturlig å starte sentralt på Øst- og Vestlandet. NEL-sjef Lars Christian Stugaard sier til Teknisk Ukeblad at etter denne utrullingen vil det bli mulig å bruke en hydrogenelektrisk bil på lik linje med en vanlig bil i Norge. Den daglige bruken vil være sammenlignbar med en bensin- eller dieselbil i dag.

Hyundai står klar med hydrogenelektriske biler

Hyundais hydrogenelektriske ix35 Fuel Cell har blitt serieprodusert siden 2013 og er til salgs i 12 europeiske land i tillegg til Norge, Nord-Amerika og Korea. Den bruker hydrogen som drivstoff for en 99Kw/136 HK elektrisk motor med toppfart på 160 km/t. Rekkevidden er opp til 600 km på en fylling og eneste utslipp er vanndamp. Les mer om ix35 Fuel Cell her.

Kilder: hydrogen.no, Norsk Hydrogenforum, NEL, Uno-X og Teknisk Ukeblad

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway