Gå videre til innhold
Over 600 millioner kroner til hydrogen

Blogginnlegg -

Over 600 millioner kroner til hydrogen

Flere sentrale aktører  i Europa har etablert et konsortium for utbredelse av hydrogenstasjoner. Målet er å gjøre hydrogendrevet transport til virkelighet slik at flere kan kjøre utslippsfritt over hele Europa.

H2ME er det største europeiske prosjektet i sin kategori og skal bl.a. gjennomføre test av over 300 hydrogenelektriske kjøretøy og 29 hydrogenstasjoner i ti land i Europa, bl.a. Norge. -Prosjektet sikrer at vi kan få etablert en robust og pålitelig infrastruktur som gir tidlige brukerer av hydrogenelektriske biler tillit til teknologien, sier Ulf Hafseld i HYOP.

Hyundai har allerede lansert sin første serieproduserte hydrogenelektriske bil, ix35 Fuel Cell og er sammen med andre toneangivende bilaktører som Daimler, Honda og Nissan  sentral i konsortiet. - Vi håper dette skal bli en brekkstang for hydrogenteknologien som vi mener er en uungåelig del av fremtiden og det grønne skiftet, sier flåtesjef Jørn Jacobsen hos Hyundai Norge.

Les mer i vedlagt pressemelding fra Hydrogen Mobility Europe og HYOP.


Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway