Gå videre til innhold
Over 600 millioner kroner til hydrogen

Blogginnlegg -

Over 600 millioner kroner til hydrogen

Flere sentrale aktører  i Europa har etablert et konsortium for utbredelse av hydrogenstasjoner. Målet er å gjøre hydrogendrevet transport til virkelighet slik at flere kan kjøre utslippsfritt over hele Europa.

H2ME er det største europeiske prosjektet i sin kategori og skal bl.a. gjennomføre test av over 300 hydrogenelektriske kjøretøy og 29 hydrogenstasjoner i ti land i Europa, bl.a. Norge. -Prosjektet sikrer at vi kan få etablert en robust og pålitelig infrastruktur som gir tidlige brukerer av hydrogenelektriske biler tillit til teknologien, sier Ulf Hafseld i HYOP.

Hyundai har allerede lansert sin første serieproduserte hydrogenelektriske bil, ix35 Fuel Cell og er sammen med andre toneangivende bilaktører som Daimler, Honda og Nissan  sentral i konsortiet. - Vi håper dette skal bli en brekkstang for hydrogenteknologien som vi mener er en uungåelig del av fremtiden og det grønne skiftet, sier flåtesjef Jørn Jacobsen hos Hyundai Norge.

Les mer i vedlagt pressemelding fra Hydrogen Mobility Europe og HYOP.


Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway