Følg Hyundai Motor Norway

Over 600 millioner kroner til hydrogen

Blogginnlegg   •   okt 02, 2015 07:49 CEST

Flere sentrale aktører  i Europa har etablert et konsortium for utbredelse av hydrogenstasjoner. Målet er å gjøre hydrogendrevet transport til virkelighet slik at flere kan kjøre utslippsfritt over hele Europa.

H2ME er det største europeiske prosjektet i sin kategori og skal bl.a. gjennomføre test av over 300 hydrogenelektriske kjøretøy og 29 hydrogenstasjoner i ti land i Europa, bl.a. Norge. -Prosjektet sikrer at vi kan få etablert en robust og pålitelig infrastruktur som gir tidlige brukerer av hydrogenelektriske biler tillit til teknologien, sier Ulf Hafseld i HYOP.

Hyundai har allerede lansert sin første serieproduserte hydrogenelektriske bil, ix35 Fuel Cell og er sammen med andre toneangivende bilaktører som Daimler, Honda og Nissan  sentral i konsortiet. - Vi håper dette skal bli en brekkstang for hydrogenteknologien som vi mener er en uungåelig del av fremtiden og det grønne skiftet, sier flåtesjef Jørn Jacobsen hos Hyundai Norge.

Les mer i vedlagt pressemelding fra Hydrogen Mobility Europe og HYOP.


Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.