Gå videre til innhold
Denne bilen er rimeligst i Europa

Nyhet -

Denne bilen er rimeligst i Europa

Billedtekst: Antall hydrogenstasjoner i Europa øker kontinuerlig.

Nå kan du kjøpe Europas rimeligste hydrogenelektriske bil i Norge. Takket være fravær av avgifter kan man nå få en ix35 Fuel Cell fra Hyundai for under en halv million kroner. Modellen er en SUV med elektrisk motor på 136 hk/100kW som gir en toppfart på 160 km/t. Utslippet består av noen dråper rent vann. Fabrikken oppgir rekkevidde opp til 600 km, men det har vært kjørt 700 km på en tank.

Utbyggingen av hydrogenstasjoner øker både i Skandinavia og resten av Europa, hvor det forventes rundt 50 stasjoner i løpet av 2016. Nylig ble det åpnet en stasjon i Gøteborg for både biler og busser i tillegg til stasjoner i Malmø og Stockholm. Danmark har stasjon i København, pluss seks andre steder. I Norge har vi en stasjon i Porsgrunn og fire stasjoner i Oslo-området - den nyeste på Gardermoen. Det jobbes med planer for flere stasjoner i Norge.

Hyundai har nylig gjennomført historiens største enkeltleveranse av denne type bil i Europa med 50 stk til diverse firma- og privatkunder. Dette tar det totale antallet slike biler fra Hyundai opp til 250 i Europa. I tillegg kommer et lignende antall biler fra andre produsenter.

Hyundai har som mål å bli ledende på null-utslipp biler innen 2020, dvs hybrid, plug-in hybrid, batteri- og hydrogenelektriske biler. De startet serieproduksjon av ix35 Fuel Cell i 2013, etter å ha jobbet med teknologien siden 2000. I løpet av 2015 vil bilen være til salgs i 13 land i Europa pluss Australia, Canada, Korea og USA. Hyundai har lenge trent opp sine forhandlere, også i Norge, til å håndtere salg og service på disse bilene for å sikre en høy kvalitet på leveransene

I Norge er det i dag registrert 28 hydrogenelektriske biler.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway