Gå videre til innhold
En hydrogenelektrisk bil slipper kun ut rent vann, ingen eksos.
En hydrogenelektrisk bil slipper kun ut rent vann, ingen eksos.

Blogginnlegg -

Er det mulig å kjøre på hydrogen gjennom Europa?

Det er spørsmålet et titall europeiske biljournalister nå stiller seg. For å finne svaret reiste de søndag på en langtur fra Bergen til Bolzano i Italia med ti hydrogenelektriske biler. I Norge finnes det i dag fem hydrogenstasjoner og i Europa har man nå startet byggingen av et nett av hydrogenstasjoner som skal binde Europa sammen.

Første del av journalistenes tur ble unnagjort på søndag med strekningen Bergen til Porsgrunn, hvor en av landets fem hydrogenstasjoner finnes. Alle deltagerne klarte de 41 milene med god margin. Etter en flott sommerkveld i Bergen fikk de en god dose flott norsk natur bestående av både fjell, fjord og vidde. Alle bilene ble fylt med hydrogen før ferden videre til Larvik hvor en hurtigferge bragte journalistene vel frem til Hirtshals søndag kveld. Danmark har allerede nok hydrogenstasjoner til at man uten rekkeviddeangst kan kjøre landet på kryss og tvers.

Oppdatering på hydrogensituasjonen i Europa

Journalistene vil på sin tur gjennom Europa møte flere av aktørene som jobber med utbyggingen av hydrogen i Europa og dermed oppnå en god forståelse for det mange mener er den neste store bølgen av elektriske biler.

Hva er en hydrogenelektrisk bil?

Hydrogenelektriske biler genererer strøm fra hydrogen i en tank i bilen. Elektriske biler, slik de fleste kjenner dem, får strøm fra batterier. Elektriske biler drevet med hydrogen har rekkevidde på 50-60 mil, mer enn de fleste elektriske biler med batteri. Bilene journalistene kjører er Hyundais ix35 Fuel Cell, verdens eneste serieproduserte hydrogen-SUV. 

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway