Følg Hyundai Motor Norway

Bygger ut hydrogennettverk

Nyhet   •   des 27, 2015 16:30 CET

Paris hadde ikke før åpnet sin første hydrogenstasjon, før taxiselskapet STEP kunne lansere fem hydrogenelektriske taxibiler. Selskapet skal bygge opp en flåte biler under navnet HYPE (Hydrogen Powered Electric) som skal betjene hele Paris. I løpet av fem år forventes at flere hundre biler skal være i tjeneste, parallelt med en oppbygging av hydrogenstasjoner i byen.

Sammenlignet med en diesel-taxi med CO2 utslipp på 135g/km, som kjører 100 000 km i året, vil de fem hydrogenelektrisk bilene spare omtrent 70 tonn med CO2 per år.

- Dette er en svært hyggelig utvikling, sier flåtesjef Jørn Jacobsen hos Hyundai Norge. - At STEP valgte Hyundai ix35 viser at våre biler er konkurransedyktige og at hydrogen er et svært relevant drivstoff også for taxinæringen i storbyer som Paris, sier han.

Hyundais hydrogenelektriske ix35 Fuel Cell har blitt serieprodusert siden 2013 og er til salgs i 13 europeiske land i tillegg til Nord-Amerika og Korea. Den bruker hydrogen som drivstoff for en 99Kw/136 HK elektrisk motor med toppfart på 151 km/t. Rekkevidden er opp til 600 km på en fylling og eneste utslipp er vanndamp. Les mer om ix35 Fuel Cell her.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.