Gå videre til innhold
Bygger ut hydrogennettverk

Nyhet -

Bygger ut hydrogennettverk

Paris hadde ikke før åpnet sin første hydrogenstasjon, før taxiselskapet STEP kunne lansere fem hydrogenelektriske taxibiler. Selskapet skal bygge opp en flåte biler under navnet HYPE (Hydrogen Powered Electric) som skal betjene hele Paris. I løpet av fem år forventes at flere hundre biler skal være i tjeneste, parallelt med en oppbygging av hydrogenstasjoner i byen.

Sammenlignet med en diesel-taxi med CO2 utslipp på 135g/km, som kjører 100 000 km i året, vil de fem hydrogenelektrisk bilene spare omtrent 70 tonn med CO2 per år.

- Dette er en svært hyggelig utvikling, sier flåtesjef Jørn Jacobsen hos Hyundai Norge. - At STEP valgte Hyundai ix35 viser at våre biler er konkurransedyktige og at hydrogen er et svært relevant drivstoff også for taxinæringen i storbyer som Paris, sier han.

Hyundais hydrogenelektriske ix35 Fuel Cell har blitt serieprodusert siden 2013 og er til salgs i 13 europeiske land i tillegg til Nord-Amerika og Korea. Den bruker hydrogen som drivstoff for en 99Kw/136 HK elektrisk motor med toppfart på 151 km/t. Rekkevidden er opp til 600 km på en fylling og eneste utslipp er vanndamp. Les mer om ix35 Fuel Cell her.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway