Gå videre til innhold
Hyundais elektriske sparkesykkel. Foto: Hyundai
Hyundais elektriske sparkesykkel. Foto: Hyundai

Nyhet -

Hyundais elektriske sparkesykkel lades fra bilen

Hyundai har utviklet prototypen for en ny elektrisk sparkesykkel som kan integreres i fremtidige biler fra Hyundai Motor Group. Hensikten er såkalt «last mile»-mobilitet, og sparkesykkelen er kompakt og sammenleggbar.

Konseptet er en del av Hyundai Motors planer om å i fremtiden kunne integrere sparkesykkelen i bilmodeller fra Hyundai og Kia. Montert i bilen vil sparkesykkelen lades ved hjelp av elektrisitet produsert under kjøring, slik at den er ladet opp når man parkerer bilen.

Den nye sparkesykkelen bygger på et konsept vist av Hyundai under CES i 2017. Den nye modellen har fått en rekke forbedringer, blant annet at driften er flyttet fra for- til bakhjulet. Dermed er vekten flyttet bakover, og stabiliteten økt. I tillegg har forhjulet fått fjæring, for å øke komforten selv på ruglete underlag.

Sparkesykkelen har et 10,5 Ah litiumbatteri, som gir en rekkevidde på 20 km per lading. Topphastigheten er 20km/t. Med en vekt på bare 7,7 kg er sparkesykkelen veldig portabel, og med et unikt tredelt og sammenleggbart design er den lettere og mer kompakt enn noe annet tilsvarende produkt.

Brukeropplevelsen heves ytterligere av et digitalt display som viser batteristatus og hastighet. I tillegg har sparkesykkelen stilige doble LED-lys foran og bak.

Hyundai planlegger videre å utstyre sparkesykkelen med regenerativ bremsing, for å øke rekkevidden med syv prosent.

Trenden med å tilby kunder «last mile»-mobilitet er ventet å tilta de neste årene, og en studie fra McKinsey anslår at markedet vil stige med 500 milliarder dollar innen 2030. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway