Gå videre til innhold
Hyundai på offensiven med hybrid

Blogginnlegg -

Hyundai på offensiven med hybrid

Hyundai lanserte denne uken nye Sonata Hybrid i en rekke av Blue Drive*- biler som kommer de neste årene. Bilen har tatt 27 måneder å utvikle, inkludert en unik hybriddesign og avanserte sikkerhetssystemer. Den er beregnet for Hyundais største markeder og Hyundai har som mål å selge 55 000 biler i 2015, hvor av 18 000 i Korea.

Bilen er utstyrt med en 2,0 liters bensinmotor på 156 hk og en 38 kW elektrisk motor som bidrar med 8,6 % ekstra kraft. Den har en litium-polymer batteripakke med kapasitet på 1,62 kW-time. Kraften overføres via en seks-trinns automatisk girkasse. Sonata Hybrid får sin debut på bilmessen i Detroit i januar

Hyundai planlegger også en hybrid for det europeiske markedet basert på tilsvarende teknologi for lansering i 2016. Men parallelt med Sonata Hybrid har Hyundai, som eneste bilprodusent i verden, startet masseproduksjon av elektriske biler drevet av hydrogen. Det er.er allerede solgt flere ix35 FCEV både i Norge og Europa for øvrig. Begrensningen foreløpig er antallet og spredningen av hydrogenstasjoner, men dette er et arbeid som i full utvikling både i Europa og bl.a. i California.

Les mer om Sonata Hybrid på vedlagte pressemelding og tekniske tabell.

*Blue Drive er Hyundais program for utvikling av biler med lavere eller null utslipp.

Emner

Tags

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 47246727
Christian Stenbo

Christian Stenbo

Pressekontakt Markedsdirektør 48894911

Relatert materiale

Relaterte nyheter