Gå videre til innhold
Hyundais nye hydrogenelektriske bil vises på bilmessen i Geneve denne uken
Hyundais nye hydrogenelektriske bil vises på bilmessen i Geneve denne uken

Pressemelding -

Hyundai med ladbar IONIQ og ny hydrogenbil på årets bilmesse i Geneve

SPERREFRIST for bilder og innhold 7. mars kl 08:15

Nå lanserer Hyundai siste medlem i den nye IONIQ-familien. Den elektriske versjonen har blitt stor suksess i Norge med over 2 200 kontrakter, og nå kommer også selskapets ladehybrid med premiere på bilmessen i Geneve. Som de øvrige medlemmene av IONIQ-familien er det lagt vekt på perfekt balanse mellom batteriets ytelse, vekt og pris. Den nye ladehybriden har opp til 63 km rekkevidde ved kjøring på kun batteri.

IONIQ ble vinner av Årets Bil i Norge, mye grunnet svært aerodynamisk design, alle tenkelige tilkoblingsmuligheter og «Best in Class»-utmerkelse hos Euro NCAP, alt til en overkommelig pris. Med introduksjonen av ladehybrid tilbyr Hyundai et komplett valg av lav- eller nullutslippsbil, slik at kunden nå kan velge elbil helt etter sitt eget behov. I tillegg kan man også velge nullutslippsvarianten ix35 Fuel Cell som går på hydrogen. Når ladehybriden kommer i butikk på sensommeren kan Hyundai tilby valget mellom seks drivlinjer til sine kunder; elbil, ladbar hybrid, hybrid, hydrogen, bensin og diesel.

Vunnet flere priser

IONIQ-familien har siden sin introduksjon forrige høst gjort seg fortjent til tretten europeiske designpriser, flere årets bil-utnevnelser og en Red Dot design pris. På toppen av å være kåret til den sikreste bilen i sin klasse av Euro NCAP, nyter IONIQ naturligvis godt av kvalitetsstempelet det er at Hyundai fikk toppscore i AutoBild Qualitätsreport 2016.

Sprek og gjerrig motor med lavt utslipp

Ladehybriden er utstyrt med en ny fire-sylinderet 1,6 liters bensinmotor med direkte innsprøytning. Den leverer 105 hk med 147 Nm dreiemoment. Den elektriske motoren er på 45 kW (61 hk) og får kraften sin fra et 8,9 kwh lithium-ion polymer batteri som byr på 63 km ren elbilkjøring. Bilen har en sekstrinns DCT automatisk girkasse med valgbart sport modus. Den har CO2 utslipp på 26 g/km med bensinforbruk ned til 0,11 liter pr mil ved kombinert strøm- og bensinkjøring, i henhold til NEDC-standarden.

Moderne LED-lys og tilkoblingsmuligheter

IONIQ ladehybrid er utstyrt med de samme førerassistanse- og sikkerhetssystemer som sine søsken. Bilen har moderne LED-hovedlys og spesialdesignede 16-toms hjul, og utseendemessig er den svært lik hybridversjonen med bare 0,24 Cd i luftmotstand.

Apple CarPlay, Android Auto, trådløs lading av smarttelefon og LIVE-services er en selvfølge sammen med Lifetime Mapcare TM med gratis årlig oppdatering av navigasjon. IONIQ ladehybrid har også Hyundais markedsledende åtte års eller 200 000 km garanti på kjørebatteriene.

IONIQ i selvkjørende versjon

IONIQ vil også bli vist som selvkjørende versjon i Geneve. I en simulator på Hyundais messe vil man få en smakebit på hvordan selvkjørende biler vil oppleves. Man kan også prøvesitte den versjonen som ble vist på den elektroniske forbrukermessen i Las Vegas i år. På IONIQ er utstyret som gjør bilen selvkjørende montert i bilens front, og ikke på taket som på mange andre slike biler. Dermed beholdes bilene slanke utseende med lav luftmotstand. Bilen utnytter dessuten teknologien som allerede finnes i dagens modeller, som Smart Cruise Control og Lane Keeping Assist-systemer. GPS-antennen bistår systemet med bilens plassering, mens Blind Spot Detection-radaren sørger for at skifte av fil foregår på en trygg måte. Teknologien gjør at bilen kan manøvrere i travle trafikksituasjoner med fotgjengere, skilt, fartsdumper, veiarbeider, dyr, småbarn og veikryss med og uten lysregulering. Hyundais mål er å minske behov for datakraft på slike biler, noe som prismessig vil gjøre teknologien tilgjengelig for folk flest.

Nå kommer også nye i30 som stasjonsvogn

På messen vil Hyundai også vise den andre versjonen av nye i30, en stasjonsvogn. Bilen har samme designuttrykk som fem-dørsversjonen som allerede er på markedet. Nye i30 er utviklet, designet og produseres i Europa og er en modell som skal appellere til bilkjøpere over hele kontinentet.

Stasjonsvognen har bagasjerom på hele 602 liter med setene oppslått, og 1 650 liter (VDA214) med baksetene nedslått. Den er utstyrt med Full LED-lys for sikker kjøring på norske landeveier hele året og døgnet rundt. Også på sikkerhetssiden er nye i30 godt utstyrt med alt man kan ønske av moderne sikkerhets- og førerassistansesystemer. Stasjonsvognutgaven av nye i30 vil bli tilbudt med samme motorer og utstyr som fem-dørsversjonen som allerede er på markedet.

Neste generasjon hydrogenelektrisk bil

På messen vil Hyundai også vise en smakebit på neste generasjon hydrogenelektriske bil, som kommer i 2018. Konseptet går under navnet Future Eco (FE) Fuel Cell og skal få en rekkevidde på over 800 kilometer. Den nye FE er en av 14 lav- og nullutslippsmodeller Hyundai skal lansere før 2020.

FE med egen luftrenser og portable batteripakke

FE har en intern luftrenser som resirkulerer overskuddsvannet fra produksjonen av strøm for å lage et bedre inneklima i bilen. Bilen har også en portabel batteripakke, ladet av overskuddsenergi. Den kan brukes til å lade opp elektronikk for passasjerene.

FE har med seg egen scooter

I bagasjerommet er det en integrert plass for oppbevaring og lading av en elektrisk scooter.

FE blir ettere og mer effektiv enn sin forgjenger

I forhold til sin forgjenger ix35 Fuel Cell vil FE være 20 prosent lettere og 10 prosent mer effektiv. I tillegg er effekttettheten i brenselcellen øket med 30 prosent. Alt faktorer som bidrar til rekkevidde på over 800 km. Med forventet utbygging av 20 nye hydrogenstasjoner i Norge før 2020 vil dette føre til at hydrogenelektriske biler blir et reelt alternativ til andre drivlinjer. Påfylling av hydrogentanken tar omtrent like lang tid som å fylle bensin eller diesel. Neste generasjon hydrogenelektrisk bil fra Hyundai blir en SUV, med lansering i 2018.

Hyundai er et ledende selskap for utvikling av hydrogenelektriske biler med serieproduksjon av ix35 Fuel Cell siden 2013. Modellen utgjør størsteparten av hydrogenbilparken i Norge, og markedsføres nå i 17 land over hele verden.

Mobiltet i dagliglivet - en robot til å kle på seg

I sitt arbeid med å tilby mobilitet viser også Hyundai en robot til å kle på seg. Den kan være svært hjelpsom for pasienter med ryggskader. Roboten, som kalles en exoskeleton, kan bistå pasienter med å sitte, reise seg, gå, snu seg og gå opp og ned trapper.

En annen variant av roboten gir hjelp til pasienter med begrenset muskelstyrke. Den kan bistå til gåing, løping eller å gå opp og ned trapper. Roboten kan støtte opp til 40 kg av pasientens kroppsvekt og bistå med å løpe opp til 12 km/t. Begge robotene drives av utbyttbare og ladbare batterier.

Hyundais pressekonferanse overføres live

Hyundai vil overføre pressekonferansen sin på internett og den blir tilgjengelig på www.hyundai.news/GIMS2017 og starter 08.10 tirsdag 7. mars.

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway