Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ hybrid
Hyundai IONIQ hybrid

Nyhet -

Hyundai har over 1 000 forhånsbestillinger på ny elbil

Over 1 000 personer har i høst forhåndsbestilt Hyundais nye elbil IONIQ. Bilene ankommer Norge i disse  dager, og da gjenstår det bare siste klargjøring og EK-skilter før bilene kan hentes av spente nye eiere. De må bare huske å handle med seg det nødvendige ladeustyret. 

Alt bilrelatert utstyr man kjøper til sin nye elbil er nemlig fritatt for mva hvis man kjøper det samtidig med bilen. Slikt utstyr kan f. eks. være vinterdekk, takstativ, ladekabler og ladestasjon hjemme*1, men det er altså en forutsetning at ekstrautstyret bestilles og kjøpes før bilen hentes ut fra forhandler. Etter det tidspunktet er utstyret mva-pliktig.

Bilene har rekkevidde på opp til 280 km mellom hver lading

IONIQ har blitt testet under norske forhold i høst og kjørte strekningen Oslo-Trondheim t/r med et forbruk på 1, 24 kWh pr mil med tre hurtigladinger hver vei. Å lade batteriene på IONIQ Electric til 80 prosent tar ca 24 minutter med en hurtiglader. Bilen lar seg også lade via husholdningsnettet (AC), og kan lades helt full på ned til 4,5 timer med Type 2 Mennekes IEC-kontakt og 32 Ampere.

Effektiv lading hjemme

Skal man lade hjemme er det viktig å huske at ladestasjoner er installasjonspliktig, og det betyr at man trenger en elektriker for å få den på plass. Seriøse forhandlere av elbiler kan tilby dette gjennom samarbeidsavtaler med lokale installatører.

God gjenkjøpsverdi*2

I følge europeiske undersøkelser får IONIQ electric høy gjenkjøpsverdi fra flere av de toneangivende selskapene i Europa. Etter 36 måneder og 60 000 km ligger IONIQ på samme nivå, eller bedre enn både e-Golf, BMW i3, Mercedes B, Renault Zoe og Nissan Leaf.

Også hybrider er etterspurt

Hyundai har i høst også solgt over 200 IONIQ hybrid, og mange av disse befinner seg allerede på veien. Denne bilen har også blitt testet på strekningen Oslo-Trondheim t/r med et forbruk på 0, 377 liter pr mil. Dvs at man kjørte hele distansen på over 1 000 km på en tank. Hybriden ligger også helt i topp mht gjenbruksverdi målt mot Toyota Prius/Auris og Lexus CT.

Ledende garantiordninger

IONIQ har samme garanti som Hyundais øvrige modeller, fem år med ubegrenset kjørelengde. Batteriet garanteres i åtte år eller 200 000 km.

Alle som kjøper IONIQ elbil får også med seg Elbilforeningen sin startpakke som inneholder ladebrikke- og nøkkel, parkeringsurskive og praktisk informasjon om livet med elektrisk bil. Ladebrikken og nøkkelen bidrar til at man blir enda mer effektiv i ladesituasjoner.

Over nyttår kommer en tredje versjon av IONIQ, en ladehybrid.

Ekstrautstyr*1

1.11.16: Det foregår en løpende kommunikasjon mellom bilimportører og myndighetene om grensesetting på dette området.

Gjenkjøpsverdi*2

Verdiene er satt av EurotaxGlass i Tyskland, Frankrike og Nederland og av CAP i England.

ENGLAND

EV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 27
BMW i3 29
Renault ZOE 18
HEV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 49
Toyota Prius 48
Lexus CT 34

NEDERLAND

EV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 42
Volkswagen e-Golf 44
Mercedes B-Class 39
HEV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 47
Toyota Auris 42
Lexus CT200 42

FRANKRIKE

EV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 31
Volkswagen e-Golf 29
Nissan Leaf 27
HEV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 47
Toyota Prius 47
Toyota Auris 46

TYSKLAND

EV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 47
BMW i3 49
Volkswagen e-Golf 43
HEV Models RV (%)
Hyundai IONIQ 48
Toyota Prius 49
Toyota Auris 46

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway