Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ byr på tre forskjellige elbil-varianter
Hyundai IONIQ byr på tre forskjellige elbil-varianter

Blogginnlegg -

Tre varianter av elbil, hva bør du velge?

Valg av elektrisk bil handler først og fremst om kjøre- og bruksmønster, sier markedsdirektør hos Hyundai, Christian Stenbo. Over 40 prosent av alle biler som selges i Norge har nå en form for elektrisk motor i seg, men modellene tilfredsstiller forskjellige behov. Derfor bør man se på sitt eget kjøremønster og være ærlig på hva slags type elbil man trenger, sier Stenbo.

Det finnes i dag tre type elbiler som henter strøm fra batterier i bilen. Det er den rene batterielektriske bilen som kun går på strøm, så er det ladehybriden hvor man kombinerer en kraftig ladbar batteripakke og en bensinmotor. Den siste varianten er en hybrid hvor en bensinmotor kombineres med en mindre batteripakke som lader seg selv under kjøring. Hva skal man velge?

Batteri for småkjøring og pendling

- Batterielektrisk bil (BEV/EV) er den type elbil som har fått mest oppmerksomhet i Norge de siste årene, takket være gunstige avgiftslettelser og tilgang til buss- og taxifil. Vår nye IONIQ electric har null utslipp og er ideell for dagpendling til og fra jobb, eller for småkjøring i områder hvor det er tilgang på ladepunkter, sier Stenbo. Men batterier veier mye, og det kan være unødig bruk av energi å frakte med seg så mye vekt på f.eks. langkjøring, selv om det er fullt mulig, føyer han til.

Ladehybrid for mye småkjøring, med langturer innimellom

- Kjører man daglig korte turer på opp til fire-fem mil og en sjelden langtur, bør man vurdere ladbar hybrid (PHEV), sier Christian. Den har et batteri som kan lades i begge ender av den daglige pendlingen, slik at den kjøringen foregår helt uten utslipp. Kjører du sporadisk lengre turer, så er nok ladbar hybrid noe for deg. - Da kan du kjøre utslippfritt på strøm i det daglige, og på langtur er fossilmotoren der når man går tom for batteristrøm. Null rekkeviddeangst, sier han

Hybrid for den som er mye på farta

I en IONIQ hybrid (HEV) jobber en bensinmotor og en mindre elektrisk motor tett sammen. Denne kombinasjonen gir svært lavt bensinforbruk og utslipp, takket være batteriet som bistår til bensinmotorens fremdrift, for eksempel ved igangkjøring eller forbikjøring. - Hybrid egner seg godt for småkjøring i kombinasjon med hyppige langturer, og man slipper å være påpasselig med ladingen. Batteriet er lett og kjapt og lader seg selv under kjøring, gang på gang, sier Christian og understreker hvor viktig det er å være ærlig om hvordan man egentlig bruker bilen sin. Først da kan man, gjerne i samråd med sin forhandler, finne den type elbil som passer best!

Hyundai med klasseledende teknologi

- Vi er svært stolt av å kunne tilby en komplett linje av elektriske biler, sier markedsdirektøren. Spesielt at vi som eneste leverandør kan levere biler med lav- og nullutslipp både for langkjøring (FCEV, PHEV og HEV) og kortere kjøring (BEV og PHEV). Det gjør oss til en klasseledende leverandør i segmentet for elektriske biler med lav- og nullutslipp, avslutter Stenbo.


RAMMESAK

Huskeliste elektriske biler med nullutslipp:

BEV (Battery Electric Vehicle) er batterielektriske biler som drives frem av en elektrisk motor som får strøm fra en batteripakke.Bilen lades fra strømnettet når den står parkert. Disse bilene egner seg best for kortere distanser med tilgang til ladepunkter.

FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) er en hydrogenelektrisk bil hvor det utvinnes strøm fra hydrogen som er fylt på bilens tank. Denne strømmen går til bilens elektriske motor som driver bilen fremover. Utslippet er kun rent vann og bilen er like godt tilpasset småkjøring som langturer. Utbygging av hydrogenstasjoner er i gang i Norge og Europa og du kan i dag kjøpe den hydrogenelektriske bilen Hyundai ix35 Fuel Cell.

Klikk her for mer informasjon om hydrogen som drivstoff for elbiler

Huskeliste hybridelektriske biler med lavutslipp:

HEV (Hybrid Electric Vehicle) er hybridbiler som kombinerer bensin/dieselmotor med strøm fra batterier som lades under kjøring. Egner seg godt for den som kjører mye med hyppige langturer.Bilene kjennetegnes ved lavt drivstoff-forbruk og utslipp

PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) er hybridbiler som kombinerer bensin/dieselmotor med kraftige batterier som hovedsakelig lades før og etter kjøring. Ideell for kortere turer og en langtur innimellom

Lykke til med valget av elektrisk bil!

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway