Gå videre til innhold
HMG EVC Euisun Chung (right) and Rimac CEO Mate Rimac (left) at signing ceremony. Foto: Hyundai
HMG EVC Euisun Chung (right) and Rimac CEO Mate Rimac (left) at signing ceremony. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai inngår samarbeid med Rimac om high performance-elbiler

Hyundai Motor Group og Rimac Automobili har inngått et strategisk partnerskap. Målet med samarbeidet er å styrke Hyundais satsning mot å bli ledende i markedet for high peformance-elbiler. I tillegg er partnerskapet et steg videre for Hyundai som en «game changer» innen miljøvennlig mobilitet.

Det nye partnerskapet innebærer at Hyundai Motor Group, herunder Hyundai og Kia, vil investere henholdsvis 64 og 16 millioner euro i Rimac, totalt 80 millioner euro. Selskapene skal jobbe tett sammen for å utvikle prototypene for en helelektrisk Hyundai N-modell, så vel som en hydrogenelektrisk high performance-bil. Målsetningen er at begge disse modellene vil bli introdusert i markedet.

- Rimac er et innovativt selskap, med fremragende kunnskap innen high performance-elbiler, sier toppsjef Euisun Chung i Hyundai Motor Group.

- Med sine røtter som en startup, massevis av erfaring i å samarbeide med bilprodusenter, og en stor teknologisk ekspertise, er Rimac den ideelle partneren for oss. Vi ser fram til å samarbeide med selskapet på vår vei mot miljøvennlig mobilitet, sier Chung.

Mannen bak Rimac Automobili, Mate Rimac tror samarbeidet vil være svært godt for begge selskapene.

- Vi er veldig imponert over Hyundai Motor Groups visjon og besluttsomhet, sier han, og fortsetter:

- Vi tror dette partnerskapet på teknologi vil skape maksimal nytte for selskapene våre, samt våre kunder. Rimac er fortsatt et ungt og relativt lite selskap, men det vokser fort. Vi ser en sterk investor og partner i Hyundai, og tror at dette samarbeidet vil styrke vår posisjon som en toppleverandør av elektrifiseringskomponenter til bilindustrien.

Mate Rimac grunnla selskapet sitt i 2009, som et garasjeprosjekt i hans hjemland Kroatia. Visjonen var fra start å bygge fremtidens sportsbil. Siden den gang har selskapet vokst seg til en teknologisk storspiller, med omfattende ekspertise innen både helelektriske high performance-drivlinjer, en rekke kontrollteknologier, og ikke minst batterisystemer.

Hyundai vil utnytte partnerskapet til å utvikle sine allerede sterke R&D-kunnskaper innen miljøvennlig mobilitet. Hyundais elektrifiseringsplan inkluderer utrulling av 44 miljøvennlige bilmodeller innen 2025. Elektrifisering av Hyundais kritikerroste N-merke betyr dessuten at man også vil se helektriske sportsbiler med høy ytelse.

- Vi ønsker å bygge high performance-biler som ikke bare er raske og kraftige, men som også innfrir våre kunders høyeste forventninger til deres drømmebil, sier produkt-topp Thomas Schemera i Hyundai Motor Group.

- Vårt mål er å gjøre elbiler populære for alle, og å skape sosial nytte gjennom teknologi og innovasjon i verdensklasse. 

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway