Gå videre til innhold

Pressemelding -

Dette er neste Hyundai IONIQ electric

Hyundai oppdaterer sin miljøbil IONIQ med en rekke nyheter i neste versjon. Blant annet får IONIQ avanserte oppgraderinger i form av telemetri, og ikke minst helt nye designelementer.

Siden lanseringen i 2016 har IONIQ vært en stor suksess for Hyundai i Norge, og bilen revolusjonerte markedet som den første modellen i verden som kunne tilbys i tre elektrifiserte versjoner; hybrid, plug-in og elektrisk.

- Norske kunder har særlig lagt sin elsk på IONIQ electric, og bilen har hele veien solgt svært godt. I år er modellen en av Norges aller mest solgte biler, og vi er stolte over å ha levert tusenvis av IONIQ til fornøyde kunder. Nå ser vi frem til fortsettelsen, og tror oppgraderingene vi får på den neste utgaven blir svært godt mottatt i markedet, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Nye IONIQ får enda flere SmartSense™-sikkerhetsfunksjoner, tilkoblede tjenester og appstyring med Blue Link®, så vel som et fornyet og raffinert design både inn- og utvendig. Det nye designet inkluderer blant annet en kraftig endret front med ny grill, full LED-lykter og ny LED-signatur både i front og hekk. Innvendig får bilen et helt nytt dashbord, som blant annet gir plass til en helt ny, større infotainmentenhet på 10,25'' med nytt brukergrensesnitt. En annen nyhet er ambient lighting i kupeen, som gir et stilig og moderne tilsnitt.

IONIQ får med andre ord en rekke nye utstyrselementer, og som et ledende elbilmarked er Norge et av de første markedene i Europa som får tilgang til Blue Link®.

IONIQ electric-kunder vil også kunne glede seg over at batteripakken økes fra 28 kWt til 38,3 kWt. Det betyr en forbedring på 36 prosent, og nye IONIQ får en rekkevidde på solide 294 kilometer etter den realistiske WLTP-syklusen. Dermed blir IONIQ electric en elbil som passer for enda flere, med rekkevidde og plass som passer norske kunder godt.

- IONIQ er en av få elbiler til en fornuftig pris som gir plass til hele familien, og med kraftig oppgradering av batteripakken tror vi denne bilen vil passe ypperlig for enda flere nordmenn. Etter nesten tre år i salg er IONIQ electric fortsatt markedets mest effektive elbil, så vi forventer gode opplevelser, også når det kommer til rekkevidde, for våre kunder, sier Knudsen i Hyundai.

IONIQ electric får også oppgradert lading, når ombordladerens kapasitet økes fra 6,6 kW til 7,2 kW. Dermed kan man lade hurtigere hjemme. På en 100 kW-hurtigladestasjon vil man kunne lade opp batteripakken fra 0 til 80 prosent på så lite som 54 minutter. Nye IONIQ electric får også økt antallet hestekrefter fra 120 til 136. Dreiemomentet er 295 Nm.

IONIQ plug-in vil som tidligere leveres med et batteri på 8,9 kWt, og bilen får en systemeffekt på 141 hestekrefter. Ren elektrisk rekkevidde er solide 52 kilometer etter WLTP-syklusen.

- I Norge velger vi fremover å kun satse ladbart på IONIQ. Det betyr at vi velger bort IONIQ hybrid, og har fullt fokus på IONIQ electric og IONIQ plug-in. I Hyundai har vi miljø i førersetet, og biler med ladeplugg står nå for over 90 prosent av salget vårt, sier Knudsen i Hyundai.

Et nytt nivå av kommunikasjon

Nye IONIQ tar kommunikasjon og tilkoblede tjenester til et nytt nivå. Med Blue Link® kan man enkelt styre funksjoner som klimaanlegg og dørlåser fra smarttelefonen. IONIQ electric-eiere vil i tillegg kunne starte og slå av motoren fra Blue Link®-appen. Man kan naturligvis også sjekke batteristatusen fra smarttelefonen sin, så vel som å styre lading og eventuelle planlagte ladeperioder.

Nye IONIQ er også Hyundais første modell med eCall. Dette nødanropssystemet sørger for at bilen automatisk ringer 112 om airbagene løses ut. Man kan også gjør et nødanrop manuelt via en knapp i takkonsollen. Viktig informasjon om bilen, tidspunkt for ulykken, hvilken retning man kjørte i, og om airbager eller andre trykksensorer er utløst, sendes automatisk til nødetatene.

I tillegg til disse tjenestene er LIVE services inkludert i biler med navigasjonssystem. Med LIVE services har man alltid tilgang til oppdatert informasjon om ladepunkter og ladestasjoner, trafikk, fotobokser (der dette er tillatt), parkering, forhandlere i nærheten, vær, samt live interessepunktsøk. Som om ikke det var nok får navienheten på 10,25’’ støtte for skybasert talestyring på seks språk. Støtte for Android Auto og Apple CarPlay er standard uansett om man har navigasjon eller ikke, og bilen har støtte for multi-bluetooth hvor flere telefoner kan være tilkoblet samtidig.

Oppgradert sikkerhet

IONIQ er fra før en av de sikreste bilene på markedet, og ble kåret til Best in Class av EuroNCAP i 2016. Den nye utgaven får enda flere aktive sikkerhetssystemer, og det automatiske nødbremsesystemet får nå støtte for syklistgjenkjenning i tillegg til bil- og fotgjengergjenkjenning. Filskifteassistent og fjernlysassistent er nå standard, og bilen får nå i tillegg mulighet for avansert filholder som søker å holde bilen midt i filen i hastigheter fra 0 km/t. Intelligent trafikkskiltgjenkjenning er også tilgjengelig, og leser av fartsgrensen live ved hjelp av et kamera i frontruten i tillegg til navigasjonsdetaljer.

Systemet for adaptive cruise control med køfunksjon er også oppgradert, og har nå varsling dersom bilen foran er i ferd med å skifte fil.

IONIQ electric henter dessuten viktige funksjoner fra KONA electric, og med oppgradert system for regenerativ bremsing får nye IONIQ electric mulighet for enpedalkjøring. Ved hjelp av hendler på rattet og funksjonen for smart regenerering kan sjåfører enkelt bremse til null uten å bruke bremsepedalen. Nye IONIQ electric får også det ekstra gjerrige moduset fra KONA electric, Eco+, som gir enda lavere energiforbruk enn de andre modusene Eco, Comfort og Sport.

Nye IONIQ plug-in og IONIQ electric blir tilgjengelige i Norge høsten 2019. Priser er foreløpig ikke klare.

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway