Gå videre til innhold
Hyundai KONA electric. Foto: Hyundai Motor Norway
Hyundai KONA electric. Foto: Hyundai Motor Norway

Pressemelding -

Hyundai KONA electric oppgraderes

Hyundai KONA electric har vært en formidabel suksess siden lanseringen i 2018, og både i Norge og Europa har etterspørselen langt overgått enhver forventning. Bilens suksess kan tilskrives flere ting, og bilens kombinasjon av rekkevidde, pris, design og utstyr har appellert til en omfattende og allsidig kundegruppe.

Hyundai Motor Company ligger imidlertid ikke på latsiden av den grunn, og allerede fra 2020-modellen av KONA electric introduseres den som oppgradert modell.

KONA electric får fra neste modellår 11kW-trefas ombordlader, slik at man kan lade bilen enda raskere hjemme. Ved å erstatte dagens 7.2kW-enfas ombordlader reduserer man ladetiden med opptil 23 prosent fra minimum 9 timer og 35 minutter, til minimum 7 timer og 25 minutter.

I tillegg får bilen Hyundais helt nye infotainmentsystem med 10,25’’ skjerm, som har full støtte for telemetri med Blue Link® og eCall. Med Blue Link® kan man enkelt styre funksjoner som klimaanlegg og dørlåser fra smarttelefonen. KONA electric-eiere vil i tillegg kunne starte og slå av motoren fra Blue Link®-appen. Man kan naturligvis også sjekke batteristatusen fra smarttelefonen sin, så vel som å styre lading og eventuelle planlagte ladeperioder.

Nye KONA electric er også Hyundais andre modell som lanseres med eCall, og følger dermed nye IONIQ electric. Nødanropssystemet eCall sørger for at bilen automatisk ringer 112 om airbagene løses ut. Man kan også gjør et nødanrop manuelt via en knapp i takkonsollen. Viktig informasjon om bilen, tidspunkt for ulykken, hvilken retning man kjørte i, og om airbager eller andre trykksensorer er utløst, sendes automatisk til nødetatene.

I tillegg til disse tjenestene er LIVE services inkludert i biler med navigasjonssystem. Med LIVE services har man alltid tilgang til oppdatert informasjon om ladepunkter og ladestasjoner, trafikk, fotobokser (der dette er tillatt), parkering, forhandlere i nærheten, vær, samt live interessepunktsøk. Som om ikke det var nok får navienheten på 10,25’’ støtte for skybasert talestyring på seks språk. Støtte for Android Auto og Apple CarPlay er standard uansett om man har navigasjon eller ikke, og bilen har støtte for multi-bluetooth hvor flere telefoner kan være tilkoblet samtidig.

- Med tilkoblede nullutslippskjøretøyer som KONA electric viser Hyundai at selskapet ikke bare er en pioner innen miljøvennlig teknologi, men at vi også jobber kontinuerlig for å møte behovene en stadig større kundemasse har for mer miljøvennlige biler, sier Hyundai Motor Europe-topp Thomas Schmid.

Nye KONA electric får dermed en oppgradering og en rekke utstyrselementer som vil gi kundene en enda bedre brukeropplevelse. Dette vil medføre en prisøkning som foreløpig ikke er kjent. Kunder som allerede har lagt inn ordre på dagens KONA electric vil i utgangspunktet få levert bilen de har bestilt.

Mer informasjon og priser er ventet sommeren 2019. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway