Gå videre til innhold
IONIQ. Foto: Hyundai
IONIQ. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai stiger til topp fem blant bilmerkene i Interbrands globale merkevareranking

Hyundai Motor Company fortsetter veksten i merkevareverdi og status blant bilmerkene, viser Interbrands 2020-kåring av Best Global Brands.

Undersøkelsen viser at Hyundai Motors globale merkevareverdi steg med én prosent fra 2019 til 2020, til 14,3 milliarder dollar. Det gjør at selskapet er rangert som det femte mest verdifulle bilmerket i verden, og den 36. mest verdifulle merkevaren i verden totalt. 

Hyundai Motor har vært blant de 40 mest verdifulle merkevarene i verden de siste seks årene. Siden merket først kom med blant de 100 mest verdifulle merkevarene i verden i 2005, har selskapet beholdt plassen på topp 100 i samtlige 15 år. 

- Hyundai Motor Companys vekst i merkevareverdi kan tilskrives selskapets omfattende satsning på fremtidsmobilitet, samt kontinuerlige investeringer i merkevaren. Det inkluderer blant annet satsningen på IONIQ som eget dedikert modellmerke for elbiler, sier Interbrands direktør for merkevaluering, Mike Rocha. 

- Vi har gitt positiv vurdering til selskapets aktive og proaktive tilnærming til markedsendringene i bilbransjen, med et fokus på bærekraft. Dette innebærer også selskapets utvidelse til nye salgskanaler, hurtige respons i aktiviteter for sosialt ansvar, og faktisk vekst i salget av batterielektriske og hydrogenelektriske biler. 

Hyundai Motors engasjement i elektrifiseringen av bilbransjen ble senest bekreftet med lanseringen av det dedikerte elektriske modellmerket IONIQ. Under IONIQ-merkevaren vil selskapet legge til rette for sin industriledende kunnskap og teknologi for elbiler, med lansering av tre dedikerte elbilmodeller i løpet av de neste fire årene. I årene som følger vil enda flere innovative og banebrytende elbiler lanseres.  Opprettelsen av IONIQ som eget dedikert modellmerke for elbiler er et viktig tiltak i et marked i svært rask utvikling, og setter fart på Hyundai plan om å være en leder i det globale elbilmarkedet. 

Hyundai Motors investeringer i brenselcelleteknologi og hydrogenelektriske biler har også bidratt til å styrke selskapets posisjon i en transportsektor som endres mot nullutslipp i hurtig tempo. Selskapet leverte nylig de første enhetene av verdens første serieproduserte hydrogenelektriske lastebil til sluttkunder i Sveits. I løpet av 2020 vil totalt 50 slike lastebiler leveres til landet. I løpet av 2021 vil produksjonskapasiteten for hydrogenelektriske lastebiler nå 2.000 enheter årlig, og dette styrker ekspansjonen i Europa, USA og Kina i en tid hvor etterspørselen etter ren mobilitet øker. 

Hyundai streber etter å løse trafikkutfordringene i urbane områder, og har dermed satt fokus på et helt nytt forretningsområde gjennom selskapets Urban Air Mobility-divisjon (UAM). For å styrke konkurransekraften innen robotikk, autonom kjøring og andre forretningsområder for fremtidsmobilitet, samt å etablere seg som en pioner for fremtidsløsninger, inngår selskapet aktivt avtaler med en rekke åpne innovasjonslaboratorier rundt om i verden. 

- Vi har tilpasset oss til et marked i rask endring for å bli en leder på fremtidsmobilitet. Vi har også vært smidige i tilpasningen til uforutsette faktorer under Coronapandemien, sier Hyundais globale markedsdirektør, Wonhong Cho. 

- Med bakgrunn i smarte investeringer og teknologisk konkurransekraft innen fremtidsmobilitet, vil vi fortsatt jobbe for å skape bedre opplevelser for våre kunder, så vel som mennesker som helhet. Vi vil etablere oss som et selskap som bidrar til økt livsglede for alle mennesker. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway