Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai viser krefter i Paris

Pressemelding   •   sep 29, 2016 08:01 CEST

Hyundais RN30 konseptbil med 380 hk og firehjulstrekk

bilmessen i Paris viser Hyundai en i30 konseptbil med 380 hk i en to-liters turbomotor. Bilen har fått navnet RN30, og for å håndtere kreftene har Hyundais ingeniører lagt inn en våt-clutch DCT-girkasse og firehjulstrekk (AWD). Bilen er laget i tett samarbeid med Hyundai Motorsport som også viser frem sin nye i20 WRC på messen.

RN30, som presenteres under merkenavnet "N", er fullstappet med høyteknologi som skal gjøre kjøreopplevelsen slik den bør være i en racingbil. Det elektronisk variable eksossystemet gjør at man får en sint eksoslyd ved akselerasjon og pådrag. Med RN30 introduseres også eLSD ( electronic Limited-Slip Differensial) som sikrer at hvert hjul hele tiden får tilstrekkelig dreiemoment. Systemet gjør at man unngår skrens og sikrer rask og presis svingkjøring

Har lagt vekt på lav vekt

Hyundai har med RN30 etablert en ny måte å redusere vekt og senke bilens tyngdepunkt på. I stedet for å bruke forsterket polymer, som er vanlig i denne type høy-ytelsesbiler, har Hyundai, i samarbeide med BASF, utviklet en ny type plast som skal tåle de høye belastningene. Plasten er miljøvennlig og bidrar også til lettere vekt. Inni bilen har man fjernet alle overflødige deler, mens tyngre deler er flyttet ned i bilen for å senke bilens tyngdepunkt. Også setene er senket for å oppnå en perfekt kjøremaskin.

Bilen oser av racing

På utsiden kan man tydelig se linjene fra nye i30, men RN30 oppleves som lavere og bredere. Bredden er utvidet med 30 mm, mens bilen er senket 84 mm i forhold til i30. For å oppnå bedre aerodynamikk og kjøreegenskaper har bilen skjermbreddere og integrerte luftinntak (side splitters) som også bidrar til RN30 sitt tøffe utseende. Bak på bilen finnes en stor spoiler som holder bilen mot underlaget under høye hastigheter. Den bidrar også til bilens estetiske utseende ved å skape balanse i proporsjonene fra front til bakende. Bilen kommer med 19 tommers hjul og midtmonterte, hvite keramikk eksosrør. RN30 har selvsagt Hyundais nye cascade-grill

Interiøret

I tett samarbeid med ingeniørene i Hyundai Motorsport har man utviklet et interiør hvor sjåføren kan konsentrere seg om bilen og veien. Et spesialsete og en integrert veltebur styrker karosseriet og beskytter sjåføren i alle situasjoner.

På innsiden av A-stolpen, samt på haifinne-antennen, finnes kameraer slik at man kan produsere profesjonelle videosnutter av sin egen kjøring.

Alle «N» biler fra Hyundai trekker veksler på Hyundai Motorsport sine erfaringer og demonstrerer Hyundais vilje og evne til å by på spennende kjøreopplevelser. «N»-bilene er designet i Namyuang i Korea og testing foregår på Hyundais testsenter på Nürburgring, Tyskland.

Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent 110 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 60 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.