Gå videre til innhold
Oppdaterte IONIQ 5. Foto: Hyundai
Oppdaterte IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

IONIQ 5 med forbedrede funksjoner og ny N Line-modell

  • Forbedret IONIQ 5 og ny IONIQ 5 N Line kommer til Hyundais dedikerte elbilportefølje, og tilbyr produktforbedringer, innovative funksjoner og designoppgraderinger
  • Oppdatert IONIQ 5 øker rekkevidden og batterikapasiteten, og utvider utvalget av avanserte brukervennlige funksjoner
  • Nye IONIQ 5 N Line tilbyr et sporty og dynamisk utseende og en morsom kjøreopplevelse

SEOUL, 4. mars 2024 – Hyundai Motor Company avslører i dag den kommende lanseringen av en oppdatert IONIQ 5 og ny IONIQ 5 N Line, som tilbyr produktforbedringer, innovative funksjoner og designoppgraderinger.

Den oppgraderte IONIQ 5 får økt batterikapasitet fra 77,4 kWh til 84,0 kWh, som igjen øker dens helelektriske rekkevidde.

Eksteriøroppdateringer inkluderer redesignede støtfangere foran og bak som understreker IONIQ 5s stilige og brede SUV-profil. Som et resultat øker IONIQ 5s lengde med 20 mm til 4.655 mm, mens de andre ytre dimensjonene – bredde på 1.890 mm, høyde på 1.605 mm og akselavstand på 3.000 mm – forblir uendret.

For ytterligere å forbedre IONIQ 5s dynamiske utseende og å forbedre dens aerodynamiske ytelse, er bakspoileren utvidet med 50 mm, og i tillegg får den nye aerodynamiske hjul.

Interiøret i IONIQ 5 får forbedret brukervennlighet og bekvemmelighet samtidig som det opprettholder komforten. I midtkonsollen får den øvre delen nå fysisk knapper som kan betjene ofte brukte funksjoner, som varme- og ventilasjonsseter, oppvarmet ratt og parkeringsassistentfunksjon. Dessuten har smarttelefonens trådløse ladepute blitt flyttet fra den nedre delen til den øvre delen, noe som forbedrer brukervennligheten.

Videre er det et nytt rattdesign med interaktive piksellys, og arrangementet av infotainment og klimaanlegg er endret for å forbedre betjeningskomforten.

For å forbedre den generelle opplevelsen og brukervennligheten, har selskapet implementert neste generasjons infotainmentsystem kalt Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). IONIQ 5 er også utstyrt med trådløse Over-The-Air (OTA) programvareoppdateringer for å sikre at bilen har de siste oppdateringene.

Videre introduserer Hyundai Motor flere nye sikkerhets- og bekvemmelighetsfunksjoner. Disse inkluderer Hands-On Detection (HOD)-ratt, Lane Keeping Assist 2, Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2), og Forover/Side/Revers Parking Collision-Avoidance Assist (PCA-F/S/R). Alle disse funksjonene bidrar til en tryggere og mer praktisk kjøreopplevelse.

For å forbedre opplevelsen ytterligere får bilen flere nye funksjoner, inkludert matrix-lys (IFS), Digital Key 2, Built-In Cam 2 og muligheten til å legge ned baksetene fra bagasjerommet.

Andre tiltak er tatt for å øke sikkerheten og kjørekomforten ytterligere sammenlignet med tidligere modeller.

Den nye IONIQ 5 har støtdempere som bidrar til å dempe vibrasjoner fra veien, og gir en jevnere kjøreopplevelse. Forsterkninger på bakakslingen og nedre del av bilen har resultert i forbedret stabilitet og smidighet. Stivheten i karosseriet har blitt styrket for å redusere lavfrekvent støy, og motorstøykontrollen er optimalisert. Ekstra lydisolering for bakhjulsmotoren øker den generelle stillheten.

Når det gjelder sikkerhet, er karosseriet, for- og bakdørene og B-stolpene forsterket for å forbedre sidekollisjonsbeskyttelsen. Bilen har også et system med åtte kollisjonsputer, inkludert sidekollisjonsputer på andre rad, for økt sikkerheten.

IONIQ 5 N Line, som også blir med i utvalget, er en sporty variant som vil plasseres mellom den oppgraderte basismodellen og høyytelses IONIQ 5 N. N Line-varianten forventes å møte en økt etterspørsel etter sporty styling, og appellerer til kunder som søker en dynamisk kjøreopplevelse.

IONIQ 5 N Line har en mer aggressiv, sporty design foran og bak med unike støtfangere, stilige sideskjørt og dedikerte 20-tommers felger, for å understreke modellens sportslige utseende.

Kupeen har også et eksklusivt N Line-design med et dedikert N Line-ratt og dashbord, eksklusive N Line-metallpedaler, svart taktrekk, dedikerte sportsseter med N-logoen, røde kontrastsømmer og sportslige setetrekk.

Den forbedrede IONIQ 5 og nye IONIQ 5 N Line vil bli tilgjengelig senere i 2024.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway