Gå videre til innhold
Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai
Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Nå har ekstreme IONIQ 5 N fått norsk pris

  • IONIQ 5 N er den første elbilen fra Hyundai N, og skaper et nytt segment for elbiler med ekstreme ytelser, takket være avansert teknologi og baneegenskaper
  • Med IONIQ 5 N tar Hyundai N det første steget i en elektrifiseringsstrategi som vil gi flere nye helelektriske N-modeller
  • IONIQ 5 N bygger opp under de tre N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Sportscar. Bilen drar nytte av Hyundais motorsporterfaring og årevis med testing av elektriske rullende laboratorier
  • Bilen er en Corner Rascal takket være elementer som forsterket chassis og karosseri som gir høyere stivhet og bidrar til en direkte styrefølelse, så vel som rally-inspirert svingteknologi med AWD
  • Den har Racetrack Capability med inntil 650 hestekrefter når man aktiverer N Grin Boost, og høy utholdenhet takket være avansert varmestyring og regenerativ bremsing
  • Er en Everyday Sportscar med N e-shift og N Active Sound + som gir ekte sportsbilfølelse med girskiftfølelse og motorlyd som i en fullblods fossil sportsbil
  • Bilen er fullspekket med avanserte N-funksjoner for enda høyere ytelse. Dette inkluderer N Battery Preconditioning, N Race, N Pedal, N Brake Regen, N Drift Optimizer, N Torque Distribution, N Launch Control, N Grin Boost, N Active Sound +, N e-shift, N Road Sense og Track SOC
  • IONIQ 5 N er svært konkurransedyktig priset i segmentet for performancebiler

Hyundai Motor Norway har endelig sluppet prisen for helt nye IONIQ 5 N. Bilen er merkets første elektriske N-modell, med ytelser som setter en ny standard for elektriske sportsbiler.

Hyundais helt nye elektriske sportsbil IONIQ 5 N nærmer seg med stormskritt, og bilen har allerede høstet svært positive presseomtaler i både inn- og utland. Av TV2 Broom har IONIQ 5 N både blitt omtalt som «den morsomste elbilen vi har kjørt», og «den mest imponerende bilen i 2023». I Storbritannia har TopGear allerede rukket å kåre den til «Car of the Year».

Nå er endelig den norske prisen klar, og det på et nivå som gjør IONIQ 5 N til tidenes mest oppnåelige performancebil med over 600 hestekrefter.

IONIQ 5 N vil i Norge få en pris på 703 875 kroner (eks. levering, 720 000 kroner inkl. veil. levering). Bilen vil tilbys i én fullutstyrt versjon, der alle de ekstreme N-egenskapene, alt utstyr og all kjøreglede er standard.

I tillegg til et ekstremt ytre, byr IONIQ 5 N på banebrytende teknologi og en kjøreopplevelse som er helt unik. Bilen har en rekke egenutviklede N-funksjoner, som N Grin Boost, N e-Shift og N Active Sound +. De avanserte funksjonene har høstet svært positiv presseomtale, og det er duket for morsomme kjøreopplevelser ulikt noe man har opplevd i en elbil tidligere.

Med inntil 650 hestekrefter, takket være N Grin Boost, akselererer IONIQ 5 N fra 0 til 100 km/t på bare 3,4 sekunder, mens N Drift Optimizer, N Torque Distribution og N Launch Control er blant de mange egenskapene som gjør at bilen flytter grenser.

IONIQ 5 N er en representant for fremtidens elektrifisering, og bilen gir performance-entusiaster en mulighet til å kjøre helt elektrisk, både på vei og bane.

I IONIQ 5 N kombinerer Hyundai den avanserte elbilplattformen E-GMP (Electrified-Global Modular Platform) fra vanlige IONIQ 5, med avansert N-teknologi og ekspertise fra både motorsport og Ns avanserte og elektriske rullende laboratorier RM20e, RN22e og N Vision 74.

- IONIQ 5 N er laget for kjøreglede og moro, og den er full av teknologi og innovasjoner som flytter grensene for hva en elbil og en performancebil kan være. Med prisen vi nå slipper, mener vi dessuten at denne bilen flytter grensene for hvor mye moro man kan få for pengene. Dette er en bil med godt over 600 hestekrefter, og jeg kan skrive under på at IONIQ 5 N virkelig flytter grenser, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway, og fortsetter:

- Det utrolige er at de heftige ytelsene kombineres med en smart SUV-utforming, som gjør at dette også er en romslig og praktisk bil. Vi gleder oss veldig til å få de første bilene til landet på vårparten.

Rally-inspirert Corner Rascal med AWD

IONIQ 5 Ns Corner Rascal-funksjoner starter med forbedringer av den såkalte body-in-white (BIW) strukturen med 42 ekstra sveisepunkter og 2,1 meter ekstra lim. Motor- og batterimonteringen er forsterket, mens underrammen foran og bak er forbedret for sideveis stivhet. Rally-inspirerte integrerte drivaksler (IDA) er montert både foran og bak og forsterket for å tåle det kraftige elektriske motormomentet, samtidig som de reduserer ufjæret masse sammen med 21’’ støpte aluminiumsfelger.

For å forbedre styreresponsen og tilbakemeldingene fra veien, er IONIQ 5 Ns rattstamme forsterket for forbedret rigiditet. I tillegg har bilen et spesialinnstilt N R-MDPS-system (Rack-Mounted Motor-Driven Power Steering) som gir økt styrekontroll og forbedret momenttilbakemelding.

N Pedal ble utviklet som en løsning for å møte den økte vekten og størrelsen på elbiler, samtidig som den har som mål å oppnå responsive kjøreegenskaper som i Hyundais mesterskapsvinnende i20 N WRC.

Med N Drift Optimizer hjelper bilen til med å opprettholde en optimal driftingvinkel, ved å balansere en rekke kjørekontroller. Dermed kan sjåføren blant annet simulere clutch-effekten fra en bakhjulsdrevet bensinbil under drifting.

N Torque Distribution gir fullstendig variabel momentfordeling mellom for- og bakakslingene, og takket være bilens e-LSD (electronic limited slip differential) på bakakslingen, optimaliseres svingytelsene.

Kraftig motor, forbedret batterikjøling og N Brake Regengir baneytelser

Den svært kraftige elbilen drar nytte av flere tekniske forbedringer. De elektriske motorene kan oppnå inntil 21 000 RPM, og gir vanvittige 650 hk med N Grin Boostaktivert. Dette er et resultat av totrinnsomformeren med økt energieffektivitet og sterkere effekt fra det nye 84 kWh-batteriet.

Flere unike funksjoner bidrar til at bilen har baneytelser. N Grin Boost maksimerer akselerasjonen takket være kraftøkning i 10 sekunder, og N Launch Control gir tre forskjellige kraftnivåer for raskest mulig start, slik at sjåførene kan akselerere som i en profesjonell racerbil. Track SOC (ladetilstand) beregner automatisk batteriforbruk per runde.

Med avansert teknologi setter IONIQ 5 N en ny standard for varmestyring under baneforhold. Sammenliknet med konkurrentene, har IONIQ 5 N høyere motstandsdyktighet mot effekttap som følge av overoppheting.

Dette skyldes et avansert batterivarmesystem, som har kraftig kjøling. Før kjøring kan man utnytte N Battery Pre-conditioning for å optimalisere batteritemperaturen til det mest effektive nivået, enten ved å velge Dragfor å kortvarig bruk av full kraft, eller Track for bedre utholdenhet over flere runder på banen.

Dette er bare noen av de svært mange og avanserte teknologiene i IONIQ 5 N.

Heftig design både ut- og innvendig

Eksteriøret til IONIQ 5 N har mange ytelsesforbedrende designelementer sammenliknet med en vanlig IONIQ 5, som svarte kontrastelementer, og en heftig bakspoiler, som understreker de sportslige aspektene og maksimerer kjøreytelsene.

N-modellen skiller seg videre fra vanlige IONIQ 5 med endrede proporsjoner. Den er totalt sett 20 mm lavere, 50 mm bredere i bunnen for å få plass til bredere dekk og 80 mm lengre på grunn av den mer fremtredende diffusoren.

Foran har bilen en N Mask-design, som sammen med aktive luftspjeld og luftinntak gir ekstra kjøling. En krafig frontspoiler løper langs den nedre delen av støtfangeren for å understreke bilens brede uttrykk og formidle dens ytelser. Langs frontfangeren og bakover langs bilens sider har IONIQ 5 N en stripe i fargen Luminous Orange, som en dedikert elbilsignatur for N-biler.

Bilens baneklare utseende forsterkes av spesialutviklede støpte aluminiumsfelger på 21’’, kledd med høyytelses Pirelli P-Zero-dekk i dimensjonen 275/35R21.

Bak har bilen en helt unik N-spoiler og diffusor med oransje detaljer og kraftige luftekanaler. Dette har også en funksjonalitet, ved å bidra til å optimalisere bilens luftstrøm og dermed aerodynamikk. Som på andre N-biler, har IONIQ 5 N et unikt N-designet trekantet bremselys i spoileren. Under bakluken finner man en kraftig sort støtfanger, med sjakkmønstergrafikk.

Innvendig byr bilen på unike N-elementer, inkludert et eget sportsratt med N-logo, egne sportslige dørpaneler, metallpedaler og mye mer. Alt sammen optimalisert for banekjøring.

På det nydesignede N-rattet finner man en rekke N-dedikerte knapper, som benyttes til å velge riktig kjøremodus. Kjøremodusene kan tilpasses og tilegnes hver knapp i ulike kombinasjoner for å maksimere kjøregleden. N Grin Boost-knappen er smart plassert for umiddelbar og intuitiv tilgang til å maksimere akselerasjon og ytelser. Padle-hendlene er optimalt plassert ved førerens fingertupper for å aktivere N e-shift og N Pedal-funksjoner.

IONIQ 5 Ns midtkonsoll er optimalisert for banekjøring med knebeskyttere og leggstøtte samt skyvbart armlene. En utvidelse av den nedre delen av konsollen forbedrer stivheten. Til mer daglig bruk har den også USB-C, trådløs telefonlader og koppholdere.

Som fullverdig sportsbil, har IONIQ 5 N selvfølgelig avanserte bucket seats, som både er lave og byr på svært god støtte.

Helt nye IONIQ 5 N kommer til landet våren 2024. Les mer om bilen her.

Emner


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company.

Helt nye IONIQ 5 N er endelig avduket – setter ny standard for elektriske ytelser

IONIQ 5 N er den første elbilen fra Hyundai N, og skaper et nytt segment for elbiler med ekstreme ytelser, takket være avansert teknologi og baneegenskaper Med IONIQ 5 N tar Hyundai N det første steget i en elektrifiseringsstrategi som vil gi flere nye helelektriske N-modeller IONIQ 5 N bygger opp under de tre N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Sportscar. Bilen drar nytte

IONIQ 5 N på Nürburgring. Foto: Hyundai

IONIQ 5 N i siste fase av utviklingen – verdenspremieren nærmer seg raskt

IONIQ 5 N gjennomgår nå de aller siste testene på Nürburgring før verdenspremieren IONIQ 5 N er den første elektriske N-modellen, og er utviklet i tråd med N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Spartscar IONIQ 5 N får sin verdenspremiere under Goodwood Festival of Speed, med en eksklusiv N-paviljong og bakkeløp
Hyundai gjør nå de siste banetestene av kommende IONIQ 5 N p

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway