Gå videre til innhold
Hyundai og Motionals IONIQ 5 robotaxi. Foto: Hyundai
Hyundai og Motionals IONIQ 5 robotaxi. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai setter fullautonome IONIQ 5 robotaxi i produksjon

 • Den kommersielle utgaven av fullautonome IONIQ 5 robotaxi settes nå i produksjon ved Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS). Bilen blir en del av Motionals autonome mobilitetstjeneste i USA i 2024
 • IONIQ 5 robotaxi er et samarbeid mellom Hyundai og Motional, og er en av verdens første biler med SAE nivå 4-autonomi som sertifiseres under U.S. Federal Motor Vehicle Safety Standards
 • IONIQ 5 robotaxi er verdens første fullintegrerte autonome kjøretøy som settes i masseproduksjon, på et smart og fleksibelt cellebasert produksjonssystem

Hyundai Motor Group og Motional feirer i dag åpningen av Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS), og bekrefter samtidig at fullautonome IONIQ 5 robotaxi skal produseres ved senteret.

IONIQ 5 robotaxi er utviklet i et samarbeid mellom Hyundai Motor Group og Motional, og de første produksjonsbilene vil settes i drift på Motionals kommersielle mobilitetstjeneste i USA i 2024. IONIQ 5 robotaxi blir i tillegg en av de første bilene som sertifiseres for SAE nivå 4-autonomi under U.S. Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS).

Sertifiseringen er en bekreftelse på det enorme arbeidet som er lagt ned i testing og utvikling, bilens sikkerhet og holdbarhet, og ikke minst hvor sofistikert den autonome teknologien er, ifølge Motionals toppsjef Karl Iagnemma.

- HMGICS er en visjon for transportinnovasjon, sier Iagnemma, og fortsetter:

- Vi er enormt stolte av at IONIQ 5 robotaxi skal produseres ved dette anlegget, og ser frem til å introdusere verden for noen av de første FMVSS-sertifiserte bilene som finnes. Gjennom vårt samarbeide med Hyundai, har vi kunnet utvikle en industriledende robotaxi som møter svært strenge føderale standarder, og som er klar for massekommersialisering.

Administrerende direktør Hong Bum Jong i HMGICS, sier følgende om selskapets rolle i å ta IONIQ 5 robotaxi fra utvikling til produksjonsvirkelighet:

- HMGICS står frem som Hyundai Motor Groups første globale innovasjonshub og et globalt teststed for fremtidig mobilitet. Vårt oppdrag i HMGICS er å revolusjonere verdikjeden for mobilitet ved å utvikle og produsere avanserte og varierte former for fremtidige mobilitetsløsninger. Ved å starte produksjonen av IONIQ 5 robotaxi i samarbeid med Motional, er vi forpliktet til en kontinuerlig innovasjonsreise, med sikte på å lede an paradigmeskiftet innenfor mobilitet.

  Hyundai og Motionals IONIQ 5 robotaxi. Foto: Hyundai


  HMGICS kombinerer avansert automatisering og dataevaluering i sanntid for å flytte grensene for hva som er mulig innen bilproduksjon. Senteret er også utstyrt med avanserte funksjoner som er skreddersydd for HMGICS for å underbygge produksjonen av autonome kjøretøyer, inkludert testfasiliteter og et kalibreringssenter.

  Motional har utplassert et team ved senteret for å hjelpe til med produksjonsløsningen. Disse menneskene er lokalisert på Autonomous Vehicle Integration Center og vil utføre kritisk diagnostikk, programvareutvikling, kalibrering og valideringsoppgaver for å sikre at ferdige eksemplarer av IONIQ 5 robotaxi oppfyller alle spesifikasjoner og er klare for kommersiell bruk.

  Motional og Hyundai Motor Group har forberedt seg på produksjonen av IONIQ 5 robotaxi i flere år, inkludert utviklingen av et begrenset antall prototypekjøretøyer som har blitt testet i USA og Singapore i over et år. Den første flåten av IONIQ 5 robotaxier fullførte nylig en rekke evalueringer av kvaliteten, ytelsene og modenheten til robotaxien og dens autonome kjøreteknologi. Kommersiell produksjon av IONIQ 5 robotaxi er dermed i gang, og de første kjøretøyene har allerede ankommet Motionals anlegg i USA. Kjøretøyene gjennomgår nå Motionals strenge testing og sikkerhetsvalideringsprosesser før de settes i kommersiell drift i 2024.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

  Helt nye KONA Electric har fått priser – Hyundais nyeste blir svært gunstig

  Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric Nykommeren er større, smartere og stiligere enn noen gang, og byr på svært mye plass, teknologi, utstyr og rekkevidde for pengene Helt nye KONA Electric har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene Med inntil 5

  Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company.

  Helt nye IONIQ 5 N er endelig avduket – setter ny standard for elektriske ytelser

  IONIQ 5 N er den første elbilen fra Hyundai N, og skaper et nytt segment for elbiler med ekstreme ytelser, takket være avansert teknologi og baneegenskaper Med IONIQ 5 N tar Hyundai N det første steget i en elektrifiseringsstrategi som vil gi flere nye helelektriske N-modeller IONIQ 5 N bygger opp under de tre N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Sportscar. Bilen drar nytte

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway