Gå videre til innhold
Hyundai KONA electric. Foto: Hyundai
Hyundai KONA electric. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Korreksjon av WLTP-rekkevidde for Hyundai KONA electric

Hyundai Motor korrigerer den oppgitte WLTP-rekkevidden for Hyundai KONA electric, etter at det er oppdaget en unøyaktighet i testmetoden.

Alle nye biler som selges i EU og EØS er underlagt den nye WLTP-testsyklusen, som angir bilens forbruk og utslipp. Testprogrammet er standard for alle bilfabrikanter, og blir gjort under oppsyn og tilsyn av testmyndigheter. Under testingen av Hyundai KONA electric benyttet den uavhengige organisasjonen som førte tilsyn med testene en ukorrekt målemetode, og godkjente i etterkant rekkevidden. Dette har ført til at Hyundai KONA electric har fått for lang rekkevidde i WLTP-testen, da for lave snitthastigheter ga for lavt energiforbruk.

Dermed korrigeres rekkevidden for Hyundai KONA electric med 64 kWt-batteripakke fra 482 kilometer til 449 kilometer etter WLTP. Batteripakken på 39 kWt, som ikke importeres til Norge, blir korrigert til 289 kilometer etter WLTP.

Unøyaktigheten i rekkevidden ble avdekket på bakgrunn av Hyundais interne arbeid med typegodkjenninger, og situasjonen følges tett for å avdekke hele bildet og hvordan dette kunne skje.

Hyundai ser alvorlig på at det offisielt godkjente rekkeviddetallet for KONA electric må endres. Ingen andre kjøretøyer fra Hyundai er omfattet av feilen.

Vi ønsker å påpeke at dette ikke påvirker den faktiske rekkevidden bilen gir. Vi er stolte over at Hyundai KONA electric har vist seg som en svært effektiv elbil, og noterer at selv den tidligere oppgitte rekkevidden på 482 kilometer har vært oppnåelig i reelle kjøresituasjoner.

Hyundai har ikke på noen måte skjult eller holdt tilbake informasjon, og vi søker med dette å ha full åpenhet rundt denne situasjonen. 

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway