Gå videre til innhold
Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company.
Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company.

Pressemelding -

Helt nye IONIQ 5 N er endelig avduket – setter ny standard for elektriske ytelser

 • IONIQ 5 N er den første elbilen fra Hyundai N, og skaper et nytt segment for elbiler med ekstreme ytelser, takket være avansert teknologi og baneegenskaper
 • Med IONIQ 5 N tar Hyundai N det første steget i en elektrifiseringsstrategi som vil gi flere nye helelektriske N-modeller
 • IONIQ 5 N bygger opp under de tre N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Sportscar. Bilen drar nytte av Hyundais motorsporterfaring og årevis med testing av elektriske rullende laboratorier
 • Bilen er en Corner Rascal takket være elementer som forsterket chassis og karosseri som gir høyere stivhet og bidrar til en direkte styrefølelse, så vel som rally-inspirert svingteknologi med AWD
 • Den har Racetrack Capability med inntil 650 hestekrefter når man aktiverer N Grin Boost, og høy utholdenhet takket være avansert varmestyring og regenerativ bremsing
 • Er en Everyday Sportscar med N e-shift og N Active Sound + som gir ekte sportsbilfølelse med girskiftfølelse og motorlyd som i en fullblods fossil sportsbil
 • Bilen er fullspekket med avanserte N-funksjoner for enda høyere ytelse. Dette inkluderer N Battery Preconditioning, N Race, N Pedal, N Brake Regen, N Drift Optimizer, N Torque Distribution, N Launch Control, N Grin Boost, N Active Sound +, N e-shift, N Road Sense og Track SOC

Hyundai Motor Companys N-avdeling har i dag avduket IONIQ 5 N, som er merkets første elektriske N-modell. Med vanvittige ytelser setter den en ny standard for elektriske sportsbiler.

Med IONIQ 5 N har Hyundai N fått en representant for fremtidens elektrifisering, og bilen gir performance-entusiaster en mulighet til å kjøre helt elektrisk, både på vei og bane.

Den nye bilen viderefører dessuten Hyundais allerede lange tradisjon med å tilby høykvalitets mobilitet sammen med førerfokuserte N-modeller. Hyundai N har vært med i WRC siden 2014, og har hatt stor suksess med flere verdensmesterskap. Dette vinner-DNAet reflekteres i alle N-modellene, og fortsetter med elektrifiseringen som nå har startet med IONIQ 5 N.

I IONIQ 5 N kombinerer Hyundai den avanserte elbilplattformen E-GMP (Electrified-Global Modular Platform) fra vanlige IONIQ 5, med avansert N-teknologi og ekspertise fra både motorsport og Ns avanserte og elektriske rullende laboratorier RM20e, RN22e og N Vision 74.

- IONIQ 5 N er utviklet for å ta kjøreglede og moro til et nytt nivå, gjennom å utnytte de siste avanserte teknologiene. Med IONIQ 5 N som utgangspunkt, vil N-merket levere kjøreglede med N-signatur uavhengig av om det er med bensin, strøm eller hydrogen, sier Till Wartenberg, som er leder for N og Motorsport i Hyundai Motor Company.

- For å oppnå dette, har vi lyttet nøye til våre N-fans, og fintunet vår første helelektriske N-modell slik at den virkelig kan elektrifisere kjørelidenskapen til våre mest krevende N-tusiaster.

  Rally-inspirert Corner Rascal med AWD

  IONIQ 5 Ns Corner Rascal-funksjoner starter med forbedringer av den såkalte body-in-white (BIW) strukturen med 42 ekstra sveisepunkter og 2,1 meter ekstra lim. Motor- og batterimonteringen er forsterket, mens underrammen foran og bak er forbedret for sideveis stivhet. Rally-inspirerte integrerte drivaksler (IDA) er montert både foran og bak og forsterket for å tåle det kraftige elektriske motormomentet, samtidig som de reduserer ufjæret masse sammen med 21’’ støpte aluminiumsfelger.

  For å forbedre styreresponsen og tilbakemeldingene fra veien, er IONIQ 5 Ns rattstamme forsterket for forbedret rigiditet. I tillegg har bilen et spesialinnstilt N R-MDPS-system (Rack-Mounted Motor-Driven Power Steering) som gir økt styrekontroll og forbedret momenttilbakemelding.

  N Pedal ble utviklet som en løsning for å møte den økte vekten og størrelsen på elbiler, samtidig som den har som mål å oppnå responsive kjøreegenskaper som i Hyundais mesterskapsvinnende i20 N WRC.

  Med N Drift Optimizer hjelper bilen til med å opprettholde en optimal driftingvinkel, ved å balansere en rekke kjørekontroller. Dermed kan sjåføren blant annet simulere clutch-effekten fra en bakhjulsdrevet bensinbil under drifting.

  N Torque Distribution gir fullstendig variabel momentfordeling mellom for- og bakakslingene, og takket være bilens e-LSD (electronic limited slip differential) på bakakslingen, optimaliseres svingytelsene.

  Kraftig motor, forbedret batterikjøling og N Brake Regengir baneytelser

  Den svært kraftige elbilen drar nytte av flere tekniske forbedringer. De elektriske motorene kan oppnå inntil 21 000 RPM, og gir vanvittige 650 hk med N Grin Boostaktivert. Dette er et resultat av totrinnsomformeren med økt energieffektivitet og sterkere effekt fra det nye 84 kWh-batteriet.

  Flere unike funksjoner bidrar til at bilen har baneytelser. N Grin Boost maksimerer akselerasjonen takket være kraftøkning i 10 sekunder, og N Launch Control gir tre forskjellige kraftnivåer for raskest mulig start, slik at sjåførene kan akselerere som i en profesjonell racerbil. Track SOC (ladetilstand) beregner automatisk batteriforbruk per runde.

  Med avansert teknologi setter IONIQ 5 N en ny standard for varmestyring under baneforhold. Sammenliknet med konkurrentene, har IONIQ 5 N høyere motstandsdyktighet mot effekttap som følge av overoppheting.

  Dette skyldes et avansert batterivarmesystem, som har kraftig kjøling. Før kjøring kan man utnytte N Battery Pre-conditioning for å optimalisere batteritemperaturen til det mest effektive nivået, enten ved å velge Dragfor å kortvarig bruk av full kraft, eller Track for bedre utholdenhet over flere runder på banen.

  Dette er bare noen av de svært mange og avanserte teknologiene i IONIQ 5 N.

  Heftig design både ut- og innvendig

  Eksteriøret til IONIQ 5 N har mange ytelsesforbedrende designelementer sammenliknet med en vanlig IONIQ 5, som svarte kontrastelementer, og en heftig bakspoiler, som understreker de sportslige aspektene og maksimerer kjøreytelsene.

  N-modellen skiller seg videre fra vanlige IONIQ 5 med endrede proporsjoner. Den er totalt sett 20 mm lavere, 50 mm bredere i bunnen for å få plass til bredere dekk og 80 mm lengre på grunn av den mer fremtredende diffusoren.

  Foran har bilen en N Mask-design, som sammen med aktive luftspjeld og luftinntak gir ekstra kjøling. En krafig frontspoiler løper langs den nedre delen av støtfangeren for å understreke bilens brede uttrykk og formidle dens ytelser. Langs frontfangeren og bakover langs bilens sider har IONIQ 5 N en stripe i fargen Luminous Orange, som en dedikert elbilsignatur for N-biler.

  Bilens baneklare utseende forsterkes av spesialutviklede støpte aluminiumsfelger på 21’’, kledd med høyytelses Pirelli P-Zero-dekk i dimensjonen 275/35R21.

  Bak har bilen en helt unik N-spoiler og diffusor med oransje detaljer og kraftige luftekanaler. Dette har også en funksjonalitet, ved å bidra til å optimalisere bilens luftstrøm og dermed aerodynamikk. Som på andre N-biler, har IONIQ 5 N et unikt N-designet trekantet bremselys i spoileren. Under bakluken finner man en kraftig sort støtfanger, med sjakkmønstergrafikk.

  Innvendig byr bilen på unike N-elementer, inkludert et eget sportsratt med N-logo, egne sportslige dørpaneler, metallpedaler og mye mer. Alt sammen optimalisert for banekjøring.

  På det nydesignede N-rattet finner man en rekke N-dedikerte knapper, som benyttes til å velge riktig kjøremodus. Kjøremodusene kan tilpasses og tilegnes hver knapp i ulike kombinasjoner for å maksimere kjøregleden. N Grin Boost-knappen er smart plassert for umiddelbar og intuitiv tilgang til å maksimere akselerasjon og ytelser. Padle-hendlene er optimalt plassert ved førerens fingertupper for å aktivere N e-shift og N Pedal-funksjoner.

  IONIQ 5 Ns midtkonsoll er optimalisert for banekjøring med knebeskyttere og leggstøtte samt skyvbart armlene. En utvidelse av den nedre delen av konsollen forbedrer stivheten. Til mer daglig bruk har den også USB-C, trådløs telefonlader og koppholdere.

  Som fullverdig sportsbil, har IONIQ 5 N selvfølgelig avanserte bucket seats, som både er lave og byr på svært god støtte.

  Avduket på Goodwood Festival of Speed

  IONIQ 5 N er naturligvis hovedattraksjonen på Hyundai Ns agenda under årets Goodwood Festival of Speed.

  Høydepunktet i N-merkets tilstedeværelse på Goodwood vil være det eksklusive N Moment som arrangeres under ikoniske Goodwood hill climb. N Moment vil vise frem N-merkets motorsportmodeller og rullende laboratorier, og kulminerer med presentasjonen av helt nye IONIQ 5 N og verdensdebuten til N-merkets IONIQ 5 N Drift Spec-showbil.

  Les mer om helt nye IONIQ 5 N her.

  Spesifikasjoner

  IONIQ 5 N

  Motorytelser

  Foran

  166 kW / 226 hk

  Bak

  282 kW / 383 hk

  Totalt

  448 kW / 609 hk

  Boost

  478 kW / 650 hk

  (Foran: 175 kW, 238 hk / bak: 303 kW, 412 hk)

  Batteri

  Kapasitet

  84 kWt

  Lading

  Lading på 350 kW-stasjon:

  Ladetid

  10% til 80% på 18 minutter

  Dimensjoner

  Lengde

  4,715 mm

  Bredde

  1,940 mm

  Høyde

  1,585 mm

  Akselavstand

  3,000 mm

  Dekk

  Pirelli P-Zero 275/35R21

  Bremser

  Foran

  4 piston 400 mm

  Bak

  1 piston 360 mm

  Regenerativ bremsing

  Deserasjon

  0.6 G (0.2 G under ABS-aktivering)

  0 100 km/t

  3.4 sek. (Boost)

  Toppfart

  260 Km/t

  Rekkevidde

  Blir tilgjengelig ved markedslansering

  Eksteriørfarger

  Performance Blue Matte, Performance Blue, Abyss Black Pearl, Cyber Gray Metallic, Ecotronic Gray Matte, Ecotronic Gray , Atlas White Matte, Atlas White, Gravity Gold Matte and Soultronic Orange Pearl

  Interiørfarger

  Black with Performance Blue accents

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

  Helt nye KONA Electric har fått priser – Hyundais nyeste blir svært gunstig

  Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric Nykommeren er større, smartere og stiligere enn noen gang, og byr på svært mye plass, teknologi, utstyr og rekkevidde for pengene Helt nye KONA Electric har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene Med inntil 5

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway