Gå videre til innhold
Tre verdenspremierer i Paris

Pressemelding -

Tre verdenspremierer i Paris

På bilmessen i Paris viser Hyundai sitt nyeste medlem av i30-familien, en tre-dørsversjon med sporty detaljer og linjer. På samme stand presenteres også hydrogenversjonen av ix35 som nå er klar for kommersiell leasing til private- og offentlige flåtekunder. i tillegg lanserer Hyundai en rallyversjon av i20 som skal delta i VM i rally (WRC). Se egen pressemelding

Nye i30 tredørs fremstår som en sporty bil med appell til nye målgrupper. Bilen har flere særegne designelementer som nye tåkelys, spesiell grill og et annerledes uttrykk enn sine søsken (fem-dørs og stasjonsvogn), spesielt fra siden og bakfra. Spesifikasjoner for Norge er ikke bestemt mht i30 tre-dørs versjon.

I tillegg viser Hyundai sitt engasjement for en en ren og bærekraftig fremtid med ix35 Fuel Cell (hydrogen). Som første globale bilprodusent skal Hyundai starte serieproduksjon av null-utslippsbiler basert på hydrogendrift i 2013. Det planlegges å bygge ca 1 000 biler frem til 2015. Deretter er planen og øke produksjonen med opptil 10 000 biler av denne modellen. Hydrogenbiler drives frem av strøm som er konvertert fra hydrogen. Bilen har et 24 kw lithium-polymer batteri som bidrar til en rekkevidde på 588 km, toppfart på 160 km/t og kun rent vann som utslipp. BIlene skal produseres i Ulsan, Korea.

København har som mål å bli karbonfri innen 2025 og de har derfor, som en av de første, inngått en leasingavtale med Hyundai om levering av de første 15 bilene produsert i 2013.

 

Related links

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens femte største bilprodusent med ca 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 80 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway