Gå videre til innhold
Hyundai med nye modeller og lavere utslipp

Pressemelding -

Hyundai med nye modeller og lavere utslipp

Hyundai viser biler og motorer som bidrar til lavere utslipp på bilmessen i Paris. I tillegg til helt nye i20 vises to nye små, gjerrige turbomotorer sammen med brenselcelle-spydspissen ix35 FCEV på selskapets stand. I tillegg feires Hyundais rallyteam på standen, snart ferdig med sin første sesong med fremgang på alle fronter, blant annet en dobbeltseier i årets WRC.

Nye Hyundai i20

Hyundais hovedattraksjon i år blir nye i20, med nytt design, mere innvendig plass og lang utstyrsliste.  Den er utviklet og bygget i Europa og kommer med flere motoralternativ og en interiør med premiumfølelse. Nå er bilen klar for nye målgrupper med stor plass, avanserte teknologiske løsninger, høy komfort og ny design.

Les mer om den nye bilen i vedlagte presseskriv. Der finners alle detaljene om den nye utfordreren i B-segmentet som i tidligere utgaver (Getz/i20) har solgt nærmere en million siden første generasjon i 2002. i20 har siden sin debut i 2008 solgt over 400 000 eksemplarer. Hyundai planlegger å selge 100 000 stk i året, og i Norge skal man selge minst 1 000 i 2015. Prisen i Norge er ikke bestemt.

To nye turbomotorer

For å møte etterspørselen etter biler med mindre motorer presenteres også to nye turbo-bensinmotorer med direkte innsprøytning (T-GDI) på messen. En på 1.0 liter og en 1,4 liter. 

Brenselcellebiler

Hyundais ix35 FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) har allerede markert seg som en spydspissmodell blant el-brenselcellebiler, bla. ved å kjøre over 700 km uten fylling av hydrogen (Oslo-København-Malmø). Bilen har vært i produksjon siden februar 2013 og mange biler er allerede levert i Danmark (15 biler til København by), Frankrike, Tyskland, Nederland, Sverige, Norge og England. ix35 er utstyrt med en elektrisk motor på 100 kW (136 hk) og har en toppfart på 160 km/t. 

i40 48V hybrid

Hyundais i40 48V hybrid øker kraften med 15 prosent og reduserer CO2 utslipp med opp til 20 prosent takket være kombinasjonen av en 1,7 liters dieselmotor og ett 48 volts bly-karbon batteri. En belte-drevet startmotor  (BSG) erstatter dynamoen og gjør at motoren re-starter omtrent uten lyd eller vibrasjoner.  Bilen kan også kjøre på kun strøm på lavere hastigheter eller "cruising". Batteriet lader seg selv ved fartsredukasjon og  oppbremsing, hvor BSG fungerer som en generator. Under akselerasjon støtter BSG motoren med 10 kW for å redusere drivstofforbruk og CO2-utslipp. Med turbo øker kapasiteten til 155 hk med maks dreiemoment på 360 Nm. Batteriet trenger ingen kjøling og er plassert sammen med reservehjulet og tar derfor ikke opp bagasjeplass. Ekstravekten er 46 kg. 

i40 48V hybrid er en demoversjon laget for å vise teknologier og muligheter Hyundai jobber med.  

Konseptbilen Intrado

Hyundai viser også konseptbilen Intrado, en visjon på hvordan fremtidens transportbehov kan løses. Intrado er den første konseptbilen etter at Hyundais nye designsjef Peter Schreyer tok over. Den er et bevis på Hyundais tro på at avansert teknologi kan kombineres med intelligent design.

Les mer, og om nye i30 CNG (cmpressed natural gas) i vedlagte presseskriv (2 X PDF).

Velkommen til Paris Expo Porte de Versailles, Hall 3, Aisle D, Stand nr 417.

Hyundai pressekonferanse: 2. oktober 16:00 - 16:15


 

Related links

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent nærmere 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway